Изложба за златни јубилеј СЦ "Борик"

Д. Драгичевић
Изложба за златни јубилеј СЦ "Борик"

БАЊАЛУКА- Музеј спорта у Бањалуци, у суботу, 20. априла, свечано ће отворити изложбу посвећену златном јубилеју Дворане Борик.

Овај догађај означава пола вијека од оснивања ове легендарне Спортске дворане која је постала симбол спортских успјеха у регији.

Изложба, која ће бити отворена тачно на дан рођења „Борика“, 20. априла у 12 часова, доноси бројне значајне тренутке из богате спортске и културне прошлости овог мјеста.

Посјетиоци ће имати прилику да се упусте у фасцинантан свијет “Борика” кроз приказивање меморабилија, фотографија, као и детаља са значајних утакмица и концерата који су обиљежили његову историју.

Иако је изазовно обухватити све у једној изложби због обиља догађаја и емоција које је „Борик“ проживио, организатори из Спортског центра “Борик” су се потрудили да издвоје најзначајније детаље који су обликовали идентитет ове дворане током протеклих пет деценија.

-Ова изложба није само ретроспектива прошлости, већ и инспирација за будуће генерације. Желимо да она буде подсјетник на вриједности спортске марљивости, тимског духа и заједништва које су красиле Дворану Борик кроз све ове године - истакао је директор СЦ „Борик“ Ненад Талић.

Очекује се да ће изложба привући љубитеље спорта свих генерација, као и оне који желе да се присјете незаборавних тренутака проведених на овом мјесту.

Врата Музеја спорта, који се налази у склопу Дворане Борик, ће бити отворена до краја 2024. године, а улаз је бесплатан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана