Izložba za zlatni jubilej SC "Borik"

D. Dragičević
Izložba za zlatni jubilej SC "Borik"

BANjALUKA- Muzej sporta u Banjaluci, u subotu, 20. aprila, svečano će otvoriti izložbu posvećenu zlatnom jubileju Dvorane Borik.

Ovaj događaj označava pola vijeka od osnivanja ove legendarne Sportske dvorane koja je postala simbol sportskih uspjeha u regiji.

Izložba, koja će biti otvorena tačno na dan rođenja „Borika“, 20. aprila u 12 časova, donosi brojne značajne trenutke iz bogate sportske i kulturne prošlosti ovog mjesta.

Posjetioci će imati priliku da se upuste u fascinantan svijet “Borika” kroz prikazivanje memorabilija, fotografija, kao i detalja sa značajnih utakmica i koncerata koji su obilježili njegovu istoriju.

Iako je izazovno obuhvatiti sve u jednoj izložbi zbog obilja događaja i emocija koje je „Borik“ proživio, organizatori iz Sportskog centra “Borik” su se potrudili da izdvoje najznačajnije detalje koji su oblikovali identitet ove dvorane tokom proteklih pet decenija.

-Ova izložba nije samo retrospektiva prošlosti, već i inspiracija za buduće generacije. Želimo da ona bude podsjetnik na vrijednosti sportske marljivosti, timskog duha i zajedništva koje su krasile Dvoranu Borik kroz sve ove godine - istakao je direktor SC „Borik“ Nenad Talić.

Očekuje se da će izložba privući ljubitelje sporta svih generacija, kao i one koji žele da se prisjete nezaboravnih trenutaka provedenih na ovom mjestu.

Vrata Muzeja sporta, koji se nalazi u sklopu Dvorane Borik, će biti otvorena do kraja 2024. godine, a ulaz je besplatan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana