Хамесов дрес продаванији од Роналдовог

Душан Репија
Хамесов дрес продаванији од Роналдовог

Мадрид - Продаја дресова са именом нове звијезде Реал Мадрида Хамеса Родригеза иде као ниједна претходна, а "десетку" је за првих 48 часова купило чак 345.000 људи широм свијета.

Податак о томе колико је дресова Хамеса Родригеза продато у прва 24 часа од представљања Колумбијца изгледао је нестварно, пошто је тада објављено да је продато 50.000 дресова, али најновија информација агенције "Еуромерицас Спорт Маркетинг", која се бави истраживањем трендова на тржишту спортске опреме, шокирала је све. То значи да се продаје више од 7.000 ових дресова по сату, а маркетинг стручњаци тврде да је ово боља продаја него када је Кристијано Роналдо стигао у Мадрид 2009. године!

Огромна разлика у продаји између прва и друга 24 часа од доласка Хамеса у Реал правда се тиме да је било потребно вријеме да се дресови постану доступни на свим тржиштима на планети, као и временском разликом која "кочи" обраду података.

Ако знамо да дрес кошта 75 евра, простом рачуницом долазимо до податка да је Реал од Хамеса већ инкасирао 25.875.000 евра, што је трећина од 80 милиона, колико су га платили Монаку.

Пошто продаја иде и боље него што су у Мадриду очекивали, није им било тешко да још мало завуку руку у џеп и доведу Костариканца Кејлора Наваса из Левантеа за десет милиона евра.

Један од најбољих голмана минулог Мундијала потписао је петогодишњи уговор са Реалом и очекује се да већ ове сезоне постане први чувар мреже, пошто су све гласније приче да ће легенда клуба Икер Касиљас већ у овом прелазном року појачати Арсенал. До сада је предсједник клуба Флорентино Перез понављао да Касиљас неће отићи овог љета, али мало је вјероватно да ће челници клуба у договору са тренером Карлом Анћелотијем одлучити да један од два мајстора пресједи на клупи цијелу сезону.

Ди Марија у ПСЖ-у

Доласком Тонија Кроса и Родригеза, крилни играч Анхел ди Марија схватио је да неће имати статус какав је имао прошле године у Реалу, па не крије да жели да оде у ПСЖ. Изгледа да ће му се та жеља и остварити, јер су два клуба врло близу договора да Аргентинац пређе на "Парк принчева" за суму између 60 и 70 милиона евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана