Hamesov dres prodavaniji od Ronaldovog

Dušan Repija
Hamesov dres prodavaniji od Ronaldovog

Madrid - Prodaja dresova sa imenom nove zvijezde Real Madrida Hamesa Rodrigeza ide kao nijedna prethodna, a "desetku" je za prvih 48 časova kupilo čak 345.000 ljudi širom svijeta.

Podatak o tome koliko je dresova Hamesa Rodrigeza prodato u prva 24 časa od predstavljanja Kolumbijca izgledao je nestvarno, pošto je tada objavljeno da je prodato 50.000 dresova, ali najnovija informacija agencije "Euromericas Sport Marketing", koja se bavi istraživanjem trendova na tržištu sportske opreme, šokirala je sve. To znači da se prodaje više od 7.000 ovih dresova po satu, a marketing stručnjaci tvrde da je ovo bolja prodaja nego kada je Kristijano Ronaldo stigao u Madrid 2009. godine!

Ogromna razlika u prodaji između prva i druga 24 časa od dolaska Hamesa u Real pravda se time da je bilo potrebno vrijeme da se dresovi postanu dostupni na svim tržištima na planeti, kao i vremenskom razlikom koja "koči" obradu podataka.

Ako znamo da dres košta 75 evra, prostom računicom dolazimo do podatka da je Real od Hamesa već inkasirao 25.875.000 evra, što je trećina od 80 miliona, koliko su ga platili Monaku.

Pošto prodaja ide i bolje nego što su u Madridu očekivali, nije im bilo teško da još malo zavuku ruku u džep i dovedu Kostarikanca Kejlora Navasa iz Levantea za deset miliona evra.

Jedan od najboljih golmana minulog Mundijala potpisao je petogodišnji ugovor sa Realom i očekuje se da već ove sezone postane prvi čuvar mreže, pošto su sve glasnije priče da će legenda kluba Iker Kasiljas već u ovom prelaznom roku pojačati Arsenal. Do sada je predsjednik kluba Florentino Perez ponavljao da Kasiljas neće otići ovog ljeta, ali malo je vjerovatno da će čelnici kluba u dogovoru sa trenerom Karlom Anćelotijem odlučiti da jedan od dva majstora presjedi na klupi cijelu sezonu.

Di Marija u PSŽ-u

Dolaskom Tonija Krosa i Rodrigeza, krilni igrač Anhel di Marija shvatio je da neće imati status kakav je imao prošle godine u Realu, pa ne krije da želi da ode u PSŽ. Izgleda da će mu se ta želja i ostvariti, jer su dva kluba vrlo blizu dogovora da Argentinac pređe na "Park prinčeva" za sumu između 60 i 70 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana