“Гамбит Бањалука Гранд При”: Кекићу прво мјесто

Д. П.
“Гамбит Бањалука Гранд При”: Кекићу прво мјесто

БАЊАЛУКА - Млади шахиста из Цазина Ахмед Кекић побједник је 16. турнира “Гамбит Бањалука Гранд При”, који је окупио 72 играча из Републике Српске и ФБиХ.

Кекић је послије девет кола по швајцарском систему освојио осам поена оставивши иза себе Петра Газића (Гамбит, Бањалука) са седам и Омера Јахића (Добој Исток), који је освојио такође седам поена, али је имао лошије додатне критеријуме.

Право наступа на овој смотри имали сви шахисти млађи од 18 година, а поред награда за најуспјешније такмичаре додијељене су медаље и дипломе за најбоље у три старосне категорије.

У конкуренцији дјевојчица прва три мјеста освојиле су: Анастасија Ђурић (Мат, Теслић) са 6,5, Марија Вукић (Гамбит) са 6 и Јона Аранђеловић (Гамбит) Ракас са 5,5 поена.

Код такмичара до 10 година прва три мјеста припала су: Петру Газићу (Гамбит) са 7, Давиду Перићу (“Свети Георгије”, Бијељина) са 6,5 и Алексеју Бањцу (Гамбит) са 6 поена.

Код дјечака до 14 година најуспјешнији су били: Ахмед Кекић (Цазин) са 8, Омер Јахић (Добој Исток) са 6 и Никола Сибинчић (Гамбит) са 6,5 поена.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана