“Gambit Banjaluka Grand Pri”: Kekiću prvo mjesto

D. P.
“Gambit Banjaluka Grand Pri”: Kekiću prvo mjesto

BANjALUKA - Mladi šahista iz Cazina Ahmed Kekić pobjednik je 16. turnira “Gambit Banjaluka Grand Pri”, koji je okupio 72 igrača iz Republike Srpske i FBiH.

Kekić je poslije devet kola po švajcarskom sistemu osvojio osam poena ostavivši iza sebe Petra Gazića (Gambit, Banjaluka) sa sedam i Omera Jahića (Doboj Istok), koji je osvojio takođe sedam poena, ali je imao lošije dodatne kriterijume.

Pravo nastupa na ovoj smotri imali svi šahisti mlađi od 18 godina, a pored nagrada za najuspješnije takmičare dodijeljene su medalje i diplome za najbolje u tri starosne kategorije.

U konkurenciji djevojčica prva tri mjesta osvojile su: Anastasija Đurić (Mat, Teslić) sa 6,5, Marija Vukić (Gambit) sa 6 i Jona Aranđelović (Gambit) Rakas sa 5,5 poena.

Kod takmičara do 10 godina prva tri mjesta pripala su: Petru Gaziću (Gambit) sa 7, Davidu Periću (“Sveti Georgije”, Bijeljina) sa 6,5 i Alekseju Banjcu (Gambit) sa 6 poena.

Kod dječaka do 14 godina najuspješniji su bili: Ahmed Kekić (Cazin) sa 8, Omer Jahić (Doboj Istok) sa 6 i Nikola Sibinčić (Gambit) sa 6,5 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana