Фудбалери Леотара опстанак видe из Метковића

Дарко Пашагић
Фудбалери Леотара опстанак видe из Метковића

МЕТКОВИЋ - Фудбалери Леотара од јуче се налазе у Метковићу, гдје ће у наредних десетак дана обавити други дио припрема за наставак сезоне у којем ће се борити за опстанак.

За вријеме боравка у Хрватској изабраници Марка Максимовића одиграће и три контролне утакмице. Већ сутра ће играти против екипе Младости из Ждралова, док је за 4. фебруар заказан сусрет против “Томислава” из Томиславграда. Посљедњи ривал у Метковићу биће домаћа Неретва, а овај сусрет игра се 8. фебруара.

- Овдје ћемо имати далеко боље услове него у Требињу, гдје је посљедњих дана готово стално падала киша. Уз све то травнати терен је много квалитетнији и очекујем да одрадимо десет квалитетних дана, који ће нам много значити у наставку сезоне, гдје нам је једини циљ да што прије обезбиједимо опстанак у премијерлигашком друштву. Вјерујем да ћемо у томе успјети и да ће елитни фудбал и наредне године бити игран на “Полицама” - нагласио је Максимовић.

Фудбалери Леотара су од 10. јануара у тренажном процесу.

- Иза нас су практично три седмице веома квалитетног рада и задовољан сам залагањем свих кандидата за дрес Леотара. За то вријеме смо одиграли и један контролни сусрет против Морнара из Бара у којем смо играли неријешено, 2:2. Најважније је да су нас у овој фази мимоишле озбиљније повреде и да сви раде максималним интензитетом - наставио је Максимовић.

Ове зиме било је веома прометно на “Полицама”. Клуб је напустило седам играча Алекса Медан, Марко Перван, Драган Матковић, Марко Шушњар, Милорад Албијанић, Срђан Вулић и Немања Цветковић. Исти број играча је и дошао. То су Андреј Ђурић, Амар Тахрић, Лука Кнежевић, Обрад Бејатовић, Божо Прусина, Александар Милаковић и Данило Шиповац.

- Све то сада треба добро уклопити и изабрати најбољу поставу, односно оне играче који ће изнијети терет у наставку сезоне. Што се тиче противника у Метковићу ријеч је о екипама које играју у нижим ранговима такмичења. Резултати у дуелима са њима биће у другом плану, али свако воли да побјеђује - додао је Максимовић.

По повратку из Хрватске његови изабраници већ 11. фебруара играће пријатељски сусрет у Никшићу против Сутјеске, а седам дана касније на “Грбавици” против Жељезничара на програму је утакмица осмине финала Купа БиХ. Први прољећни првенствени сусрет на програму је 25. фебруара на гостовању код Посушја.

Списак играча

На припреме у Метковић шеф стручног штаба Леотара Марко Максимовић повео је 27 фудбалера. То су голмани: Душан Пулетић, Ристо Перишић и Обрен Беатовић те играчи Ђоко Миловић, Марко Чубрило, Дарко Ђајић, Дејан Узелац, Зоран Милић, Андреј Ђурић, Михајло Цмиљановић, Божо Прусина, Махир Карић, Амар Тахрић, Марко Перишић, Давид Чавић, Бобан Георгиев, Лука Кнежевић, Амар Ђудерија, Милош Аћимовић, Огњен Тодоровић, Денис Стојковић, Харис Ханџић, Алекса Спаић, Матија Глоговац, Филип Колак, Александар Милаковић и Данило Шиповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана