Fudbaleri Leotara opstanak vide iz Metkovića

Darko Pašagić
Fudbaleri Leotara opstanak vide iz Metkovića

METKOVIĆ - Fudbaleri Leotara od juče se nalaze u Metkoviću, gdje će u narednih desetak dana obaviti drugi dio priprema za nastavak sezone u kojem će se boriti za opstanak.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj izabranici Marka Maksimovića odigraće i tri kontrolne utakmice. Već sutra će igrati protiv ekipe Mladosti iz Ždralova, dok je za 4. februar zakazan susret protiv “Tomislava” iz Tomislavgrada. Posljednji rival u Metkoviću biće domaća Neretva, a ovaj susret igra se 8. februara.

- Ovdje ćemo imati daleko bolje uslove nego u Trebinju, gdje je posljednjih dana gotovo stalno padala kiša. Uz sve to travnati teren je mnogo kvalitetniji i očekujem da odradimo deset kvalitetnih dana, koji će nam mnogo značiti u nastavku sezone, gdje nam je jedini cilj da što prije obezbijedimo opstanak u premijerligaškom društvu. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da će elitni fudbal i naredne godine biti igran na “Policama” - naglasio je Maksimović.

Fudbaleri Leotara su od 10. januara u trenažnom procesu.

- Iza nas su praktično tri sedmice veoma kvalitetnog rada i zadovoljan sam zalaganjem svih kandidata za dres Leotara. Za to vrijeme smo odigrali i jedan kontrolni susret protiv Mornara iz Bara u kojem smo igrali neriješeno, 2:2. Najvažnije je da su nas u ovoj fazi mimoišle ozbiljnije povrede i da svi rade maksimalnim intenzitetom - nastavio je Maksimović.

Ove zime bilo je veoma prometno na “Policama”. Klub je napustilo sedam igrača Aleksa Medan, Marko Pervan, Dragan Matković, Marko Šušnjar, Milorad Albijanić, Srđan Vulić i Nemanja Cvetković. Isti broj igrača je i došao. To su Andrej Đurić, Amar Tahrić, Luka Knežević, Obrad Bejatović, Božo Prusina, Aleksandar Milaković i Danilo Šipovac.

- Sve to sada treba dobro uklopiti i izabrati najbolju postavu, odnosno one igrače koji će iznijeti teret u nastavku sezone. Što se tiče protivnika u Metkoviću riječ je o ekipama koje igraju u nižim rangovima takmičenja. Rezultati u duelima sa njima biće u drugom planu, ali svako voli da pobjeđuje - dodao je Maksimović.

Po povratku iz Hrvatske njegovi izabranici već 11. februara igraće prijateljski susret u Nikšiću protiv Sutjeske, a sedam dana kasnije na “Grbavici” protiv Željezničara na programu je utakmica osmine finala Kupa BiH. Prvi proljećni prvenstveni susret na programu je 25. februara na gostovanju kod Posušja.

Spisak igrača

Na pripreme u Metković šef stručnog štaba Leotara Marko Maksimović poveo je 27 fudbalera. To su golmani: Dušan Puletić, Risto Perišić i Obren Beatović te igrači Đoko Milović, Marko Čubrilo, Darko Đajić, Dejan Uzelac, Zoran Milić, Andrej Đurić, Mihajlo Cmiljanović, Božo Prusina, Mahir Karić, Amar Tahrić, Marko Perišić, David Čavić, Boban Georgiev, Luka Knežević, Amar Đuderija, Miloš Aćimović, Ognjen Todorović, Denis Stojković, Haris Handžić, Aleksa Spaić, Matija Glogovac, Filip Kolak, Aleksandar Milaković i Danilo Šipovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana