Фудбалери Борца данас почињу припреме за други дио сезоне

Дејан Кондић
Фудбалери Борца данас почињу припреме за други дио сезоне

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца, након четвородневног помјерања, у суботу ће у 11 часова пуних џепова почети припреме за други дио сезоне.

Управа клуба захваљујући финансијској инјекцији Владе Републике Српске од два милиона марака исплатила је сва дуговања играчима, стручном штабу, радној заједници и тренерима у омладинској школи. Пред екипу је постављен јасан циљ, нови пласман у Европу, четврти заредом. Борац у шампионату заостаје шест бодова за Зрињским, а у игри је за трофеје у оба купа, Републике Српске и БиХ. Потпредсједник клуба Богољуб Зељковић захвалио је предсједнику Српске Милораду Додику и премијеру Радовану Вишковићу.

- Захваљујући њима успјели смо да пребродимо тренутну ситуацију, гдје су нам недостајала знатна средства како бисмо наставили рад. Ријешили смо проблеме, исплатили смо све обавезе за претходну годину, а паралелно с тим ријешили смо обавезе за добијање домаће и европске лиценце. Исплатили смо све играче који су остали, као и неким играчима који су нас напустили у претходном периоду. Завршили смо отприлике 85 одсто обавеза. Оне на мјесечном нивоу за 2022. годину за плате износе око 265.000 марака. Покушаћемо то смањити, али да то не утиче на остварење циљева. Хоћу да кажем и то, Борац је удружење грађана као и већина клубова у региону и држава стоји иза таквих клубова. Уз дужно поштовање према свим осталим спортским клубовима, сматрамо да је Борац највећи спортски бренд Српске и наша визија је да је Борац амбасадор Републике Српске - истакао је Зељковић.

Борчев потпредсједник најавио је да ће до поласка на припреме у Анталију 27. јануара бити још новајлија након ангажовања Ивана Лагунџића и Сергеја Дојчиновића.

- Неће доћи велики број играча, само они који могу бити појачања, да нам помогну у остваривању циљева. Што се актуелног играчког кадра тиче, Недељко Пишчевић остаје, а споран је статус Момчила Мркајића, који има уговор до маја. Покушавамо с њим споразумно да раскинемо уговор, још се нисмо договорили - рекао је Зељковић.

Прање новца

Потпредсједник Борца оштро је одбацио оптужбе да он или било ко из управе клуба узима провизију од играча Борца.

- То су апсолутне неистине. Узимање провизија неким играчима, прање пара, како то они кажу, одговорно одбацујем да је тога било. Откако сам у Борцу, ни од кога нисам узео нити једну марку. Исто тако мислим и за остале у клубу. Позивам све играче који су раније били у Борцу да јавно изађу са доказима о тој причи. Желим да ставим тачку на то. Можемо да причамо да ли неки играчи и тренери нису оправдали очекивања у клубу и да због тога преузимамо одговорност, али све остале ствари су глупости - подвукао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана