Fudbaleri Borca danas počinju pripreme za drugi dio sezone

Dejan Kondić
Fudbaleri Borca danas počinju pripreme za drugi dio sezone

BANjALUKA - Fudbaleri Borca, nakon četvorodnevnog pomjeranja, u subotu će u 11 časova punih džepova početi pripreme za drugi dio sezone.

Uprava kluba zahvaljujući finansijskoj injekciji Vlade Republike Srpske od dva miliona maraka isplatila je sva dugovanja igračima, stručnom štabu, radnoj zajednici i trenerima u omladinskoj školi. Pred ekipu je postavljen jasan cilj, novi plasman u Evropu, četvrti zaredom. Borac u šampionatu zaostaje šest bodova za Zrinjskim, a u igri je za trofeje u oba kupa, Republike Srpske i BiH. Potpredsjednik kluba Bogoljub Zeljković zahvalio je predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Radovanu Viškoviću.

- Zahvaljujući njima uspjeli smo da prebrodimo trenutnu situaciju, gdje su nam nedostajala znatna sredstva kako bismo nastavili rad. Riješili smo probleme, isplatili smo sve obaveze za prethodnu godinu, a paralelno s tim riješili smo obaveze za dobijanje domaće i evropske licence. Isplatili smo sve igrače koji su ostali, kao i nekim igračima koji su nas napustili u prethodnom periodu. Završili smo otprilike 85 odsto obaveza. One na mjesečnom nivou za 2022. godinu za plate iznose oko 265.000 maraka. Pokušaćemo to smanjiti, ali da to ne utiče na ostvarenje ciljeva. Hoću da kažem i to, Borac je udruženje građana kao i većina klubova u regionu i država stoji iza takvih klubova. Uz dužno poštovanje prema svim ostalim sportskim klubovima, smatramo da je Borac najveći sportski brend Srpske i naša vizija je da je Borac ambasador Republike Srpske - istakao je Zeljković.

Borčev potpredsjednik najavio je da će do polaska na pripreme u Antaliju 27. januara biti još novajlija nakon angažovanja Ivana Lagundžića i Sergeja Dojčinovića.

- Neće doći veliki broj igrača, samo oni koji mogu biti pojačanja, da nam pomognu u ostvarivanju ciljeva. Što se aktuelnog igračkog kadra tiče, Nedeljko Piščević ostaje, a sporan je status Momčila Mrkajića, koji ima ugovor do maja. Pokušavamo s njim sporazumno da raskinemo ugovor, još se nismo dogovorili - rekao je Zeljković.

Pranje novca

Potpredsjednik Borca oštro je odbacio optužbe da on ili bilo ko iz uprave kluba uzima proviziju od igrača Borca.

- To su apsolutne neistine. Uzimanje provizija nekim igračima, pranje para, kako to oni kažu, odgovorno odbacujem da je toga bilo. Otkako sam u Borcu, ni od koga nisam uzeo niti jednu marku. Isto tako mislim i za ostale u klubu. Pozivam sve igrače koji su ranije bili u Borcu da javno izađu sa dokazima o toj priči. Želim da stavim tačku na to. Možemo da pričamo da li neki igrači i treneri nisu opravdali očekivanja u klubu i da zbog toga preuzimamo odgovornost, ali sve ostale stvari su gluposti - podvukao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana