Европски џудо куп за сениоре окупио такмичаре из 25 земаља

Срна
Европски џудо куп за сениоре окупио такмичаре из 25 земаља

ПАЛЕ- У Палама се одржава Европски џудо куп за сениоре и сениорке, на којем учествује 25О такмичара из 25 земаља.

Представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске Раде Гвозден изјавио је новинарима да се организовањем овако значајних такмичења на најбољи начин промовише Српска али и џудо као спорт.

Истакао је да ресорно министарство подржава овакве и сличне спортске манифестације.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Дражен Суботић рекао је да се куп одржава данас и сутра на Палама и да је у питању један од најзначајнијих такмичења у Српској и БиХ.

Суботић је захвалио свима који су дошли да подрже такмичење, нагласивши да се овакав спротски спектакл не би могао одржати без подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика, ресорног министарства, локалних власти и града Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман рекао је да град Источно Сарајево много улаже у спорт како би оваква спортска дешавања била на високом нивоу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство што се једно овакво такмичење организује на Палама, истичући да ће се најбољи пласирати на свјетска такмичења.

-На овај начин промовишу се Пале и град Источно Сарајево, а дворана `Пеки` пружа идеалне услове за организацију најзначајнијих спортских догађаја. Надамо се да ће неко од њих кренути стопама свјетског шампиона Немање Мајдова и сличних - рекао је Југовић те додао да ће општина наставити да улаже у спорт.

Организатор Европског џудо купа је Џудо савез Републике Српске, а технички организатор Џудо клуб "Романија" са Пала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана