Evropski džudo kup za seniore okupio takmičare iz 25 zemalja

Srna
Evropski džudo kup za seniore okupio takmičare iz 25 zemalja

PALE- U Palama se održava Evropski džudo kup za seniore i seniorke, na kojem učestvuje 25O takmičara iz 25 zemalja.

Predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Rade Gvozden izjavio je novinarima da se organizovanjem ovako značajnih takmičenja na najbolji način promoviše Srpska ali i džudo kao sport.

Istakao je da resorno ministarstvo podržava ovakve i slične sportske manifestacije.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Dražen Subotić rekao je da se kup održava danas i sutra na Palama i da je u pitanju jedan od najznačajnijih takmičenja u Srpskoj i BiH.

Subotić je zahvalio svima koji su došli da podrže takmičenje, naglasivši da se ovakav sprotski spektakl ne bi mogao održati bez podrške predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, resornog ministarstva, lokalnih vlasti i grada Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman rekao je da grad Istočno Sarajevo mnogo ulaže u sport kako bi ovakva sportska dešavanja bila na visokom nivou.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što se jedno ovakvo takmičenje organizuje na Palama, ističući da će se najbolji plasirati na svjetska takmičenja.

-Na ovaj način promovišu se Pale i grad Istočno Sarajevo, a dvorana `Peki` pruža idealne uslove za organizaciju najznačajnijih sportskih događaja. Nadamo se da će neko od njih krenuti stopama svjetskog šampiona Nemanje Majdova i sličnih - rekao je Jugović te dodao da će opština nastaviti da ulaže u sport.

Organizator Evropskog džudo kupa je Džudo savez Republike Srpske, a tehnički organizator Džudo klub "Romanija" sa Pala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana