ЕХФ похвалио организацију: Сјајне оцјене за Локомотива куп

Д. Д.
ЕХФ похвалио организацију: Сјајне оцјене за Локомотива куп

БРЧКО - Локомотива Куп за млађе категорије у Брчком добио је сјајне оцјене у извјештају Европске рукометне федерације и предложено је да се сарадња у оквиру “Курса за младе судије” настави и наредних сезона.

У завршном извјештају се наводи да је домаћин осигурао све неопходне услове за несметано одигравање мечева, као и смјештај и транспорт службених лица и идеалне услове за одржавање састанака, те анализу суђења.

У дијелу око квалитета турнира наводи се да су екипе биле веома квалитетне, те да су мечеви захтијевали максималну концентрацију младих судија. То се посебно односи на мечеве за пласман који су тражили знање и сналажљивост младих судија.

Што се тиче осталих сегмената, у ЕХФ наводе да је организатор обезбиједио медицинске тимове, професионалну безбједност свих учесника, као и лајв преносе свих мечева.

Дали су и одређене смјернице и шта све треба поправити до наредног турнира, а у питању су ситнице које се могу релативно лако ријешити. Ти недостаци су минимални у могу се ријешити уз сагласност дворане.

- Снажно препоручујемо да се сарадња, која је започела ове године са Купом Локомотива, настави на обострано задовољство и наредне године. Увјерени смо да ће мањи недостаци које смо поменули бити исправљени до почетка сљедећег турнира. Добре утакмице у спортским дворанама пуним навијача који стварају изузетну атмосферу са “балканским елементима” гарантују да ће судије програма “Млади судија” бити суочене са правим изазовима - наводи се на крају извјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана