EHF pohvalio organizaciju: Sjajne ocjene za Lokomotiva kup

D. D.
EHF pohvalio organizaciju: Sjajne ocjene za Lokomotiva kup

BRČKO - Lokomotiva Kup za mlađe kategorije u Brčkom dobio je sjajne ocjene u izvještaju Evropske rukometne federacije i predloženo je da se saradnja u okviru “Kursa za mlade sudije” nastavi i narednih sezona.

U završnom izvještaju se navodi da je domaćin osigurao sve neophodne uslove za nesmetano odigravanje mečeva, kao i smještaj i transport službenih lica i idealne uslove za održavanje sastanaka, te analizu suđenja.

U dijelu oko kvaliteta turnira navodi se da su ekipe bile veoma kvalitetne, te da su mečevi zahtijevali maksimalnu koncentraciju mladih sudija. To se posebno odnosi na mečeve za plasman koji su tražili znanje i snalažljivost mladih sudija.

Što se tiče ostalih segmenata, u EHF navode da je organizator obezbijedio medicinske timove, profesionalnu bezbjednost svih učesnika, kao i lajv prenose svih mečeva.

Dali su i određene smjernice i šta sve treba popraviti do narednog turnira, a u pitanju su sitnice koje se mogu relativno lako riješiti. Ti nedostaci su minimalni u mogu se riješiti uz saglasnost dvorane.

- Snažno preporučujemo da se saradnja, koja je započela ove godine sa Kupom Lokomotiva, nastavi na obostrano zadovoljstvo i naredne godine. Uvjereni smo da će manji nedostaci koje smo pomenuli biti ispravljeni do početka sljedećeg turnira. Dobre utakmice u sportskim dvoranama punim navijača koji stvaraju izuzetnu atmosferu sa “balkanskim elementima” garantuju da će sudije programa “Mladi sudija” biti suočene sa pravim izazovima - navodi se na kraju izvještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana