Дујаковић осваја Европу

Дејан Кондић
Дујаковић осваја Европу

БАЊАЛУКА - Европско првенство у каратеу одржава се од 22. до 26. марта у Гвадалахари, а из Карате савеза Републике Српске у репрезентацији БиХ биће Енергијин Павле Дујаковић, али и Марина Куртеш (екипно), Александар Новицки (екипно), Срђан Јовановић (екипно) и Исидора Боровчанин (кате), те женски ката тим.

Дујаковић ће као једини представник Карате савеза Републике Српске учествовати у појединачним борбама и покушати да понови резултат са Свјетског првенства за млађе сениоре (У21) из новембра, када је освојио сребрну медаљу. Млади ас за “Глас Српске” поручује да је спреман за изазове који га очекују у Шпанији, али и да су циљеви које је пред себе поставио највиши.

- Конкуренција је сваке године све јача. Очекују ме они стари, искусни лисци, а ја сам ту један од најмлађих. Немам притисак да морам направити неки резултат, али сам свјестан да се он од мене увијек очекује. Спреман сам. Одрадио сам те припреме у Аранђеловцу код велике шампионке Јоване Прековић. Иза мене су добри наступи на двије Серије А у Атини и сад у Коњи. У Турској сам минулог викенда у првом колу био бољи од ривала из Казахстана 8:0, а у другом колу сам поражен од Турчина одлуком судија 3:2. Ставио сам тачку на У21 каријеру са скоро максималним учинком, задовољан сам и поносан на учињено. Надам се да ће ми се већ ове године у сениорској конкуренцији склопити коцкице за велики резултат. Ако се то и не деси сад, сигуран сам да ми то не може побјећи у наредним годинама. Нећу да лажем, био бих задовољан само медаљом, да се нађем на постољу. Очекујем заиста добар наступ - истакао је Дујаковић који је у нашем Избору био најбољи спортиста Српске за 2022. годину.

Пред каратистом бањалучке Енергије је треће велико такмичење међу сениорима. Искуства му не мањка, али ни вјере у себе, међутим, Павле је свјестан да мора још да напредује како би могао стати раме уз раме са највећим асовима у својој категорији до 60 килограма.

- Као што рекох, не журим нигдје, нити имам неки притисак. Свјестан сам да је потребно и вријеме да се све коцкице склопе, и године и знање и искуство да се дође до великог резултата на највећим такмичењима. Сениорски сам шампион Балкана, није да немам искуства, али сам сигурно неко ко још треба да напредује и да стане уз раме са искусним и великим асовима мог спорта - закључио је Дујаковић.

Поповић: Павле неће разочарати

Дујаковићев тренер Борис Поповић вјерује у свог такмичара и очекује да млади ас освјетла образ.

- Павле је неко ко нас је навикао на велике резултате. Нема разлога да тако не буде и овај пут. Спреман је и сигурно је да ће дати максимум на татамију, па ћемо видјети за које остварење ће то бити довољно - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана