Dujaković osvaja Evropu

Dejan Kondić
Dujaković osvaja Evropu

BANjALUKA - Evropsko prvenstvo u karateu održava se od 22. do 26. marta u Gvadalahari, a iz Karate saveza Republike Srpske u reprezentaciji BiH biće Energijin Pavle Dujaković, ali i Marina Kurteš (ekipno), Aleksandar Novicki (ekipno), Srđan Jovanović (ekipno) i Isidora Borovčanin (kate), te ženski kata tim.

Dujaković će kao jedini predstavnik Karate saveza Republike Srpske učestvovati u pojedinačnim borbama i pokušati da ponovi rezultat sa Svjetskog prvenstva za mlađe seniore (U21) iz novembra, kada je osvojio srebrnu medalju. Mladi as za “Glas Srpske” poručuje da je spreman za izazove koji ga očekuju u Španiji, ali i da su ciljevi koje je pred sebe postavio najviši.

- Konkurencija je svake godine sve jača. Očekuju me oni stari, iskusni lisci, a ja sam tu jedan od najmlađih. Nemam pritisak da moram napraviti neki rezultat, ali sam svjestan da se on od mene uvijek očekuje. Spreman sam. Odradio sam te pripreme u Aranđelovcu kod velike šampionke Jovane Preković. Iza mene su dobri nastupi na dvije Serije A u Atini i sad u Konji. U Turskoj sam minulog vikenda u prvom kolu bio bolji od rivala iz Kazahstana 8:0, a u drugom kolu sam poražen od Turčina odlukom sudija 3:2. Stavio sam tačku na U21 karijeru sa skoro maksimalnim učinkom, zadovoljan sam i ponosan na učinjeno. Nadam se da će mi se već ove godine u seniorskoj konkurenciji sklopiti kockice za veliki rezultat. Ako se to i ne desi sad, siguran sam da mi to ne može pobjeći u narednim godinama. Neću da lažem, bio bih zadovoljan samo medaljom, da se nađem na postolju. Očekujem zaista dobar nastup - istakao je Dujaković koji je u našem Izboru bio najbolji sportista Srpske za 2022. godinu.

Pred karatistom banjalučke Energije je treće veliko takmičenje među seniorima. Iskustva mu ne manjka, ali ni vjere u sebe, međutim, Pavle je svjestan da mora još da napreduje kako bi mogao stati rame uz rame sa najvećim asovima u svojoj kategoriji do 60 kilograma.

- Kao što rekoh, ne žurim nigdje, niti imam neki pritisak. Svjestan sam da je potrebno i vrijeme da se sve kockice sklope, i godine i znanje i iskustvo da se dođe do velikog rezultata na najvećim takmičenjima. Seniorski sam šampion Balkana, nije da nemam iskustva, ali sam sigurno neko ko još treba da napreduje i da stane uz rame sa iskusnim i velikim asovima mog sporta - zaključio je Dujaković.

Popović: Pavle neće razočarati

Dujakovićev trener Boris Popović vjeruje u svog takmičara i očekuje da mladi as osvjetla obraz.

- Pavle je neko ko nas je navikao na velike rezultate. Nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Spreman je i sigurno je da će dati maksimum na tatamiju, pa ćemo vidjeti za koje ostvarenje će to biti dovoljno - rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana