Друга лига РС, група исток, 29. коло: Напредак већ прволигаш

Дарко Пашагић
Друга лига РС, група исток, 29. коло: Напредак већ прволигаш

БAЊA ЛУКA - Коло прије краја Друге фудбалске лиге Републике Српске, група исток, Напредак је обезбиједио пласман у прволигашко друштво. Тако ће се клуб из Доњег Шепка послије пет година вратити у елитни ранг такмичења Републике Српске.

У 29. колу изабраници Драгослава Обадовића забиљежили су минималну, али злата вриједну побједу од 1:0 на гостовању у Сокоцу, гдје су савладали Гласинац. Бољу игру у првом полувремену Напредак је крунисао у 45. минуту голом Зечевића из слободног ударца. Гласинац је у другом полувремену био бољи и имао неколико повољних прилика за изједначење, али су гости сачували предност и по завршетку сусрета почело је њихово славље због повратка међу прволигаше.

Брчанска Локомотива је на свом терену побиједила Подриње из Јање са 1:0. Овим тријумфом Брчаци су сачували друголигашки статус, док су гостима дефинитивно распршени снови о пласману у Прву лигу. Тренутак одлуке десио се у 55. минуту, када је неко је од одбрамбених фудбалера Подриња играо руком у свом казненом простору, а судија Стево Симић из Угљевика је показао на "бијелу тачку". Сигуран је био Савић и погодио за вриједна три бода.

У Великој Обарској Младост је тријумфовала над брчанским Јединством 3:0. Већ у седмом минуту Грујичић је начео мрежу гостију. У 70. минуту Поповић је погодио за 2:0, а 14 минута касније Шубарић је потврдио побједу домаћина.

У веома важном сусрету у бици за опстанак рогатичка Младост је на свом терену побиједила "фењераша" Херцеговац са 3:0. Током читавог сусрета гости су били у подређеном положају, а Младост је повела у 17. минуту голом Златка Рајака. На 2:0 повисио је млади Николић у 41. минуту. У другом полувремену, умјесто очекиване кише голова у мрежи гостију, услиједила је права киша која је уз грмљавину падала више од пола часа и натопила терен, али и дресове играча и судија, те растјерала гледаоце. Трећи гол дао је агилни Мићо Рајак у 73. минуту, када је са петнаестак метара искоса погодио десни угао гола Ивковића.

У окршају клубова који су прије деценију били крем српског фудбала, Рудар из Угљевика побиједио је Милиће са 3:0. Све је било готово већ до 36. минута када је Драган Симикић затресао мрежу Милићана за предност од 3:0, а прије њега су се у стријелце уписали Стјепановић у шестом минуту из пенала и Радовановић у 23. минуту.

Власеница је на свом терену побиједила Братство из Братунца са убједљивих 4:0. Био је то први тријумф Власеничана у прољећном дијелу првенства, који им највјероватније неће бити довољан да сачувају друголигашки статус. 

Резултати 29. кола

СОКОЛAЦ: Гласинац - Напредак 0:1, ВЕЛИКA ОБAРСКA: Младост - Јединство (БЧ) 3:0, ПУЧИЛA: Горица - Јединство (БР) 2:1, УГЉЕВИК: Рудар - Милићи 3:0, ДВОРОВИ: Пролетер - Вележ (Н) 5:1, ВЛAСЕНИЦA: Власеница - Братство (Б) 4:0, РОГAТИЦA: Младост - Херцеговац 3:0, БРЧКО: Локомотива - Подриње (Ј) 1:0. 

Пласман

1. Напредак 66, 2. Подриње (Ј) 60, 3. Јединство (БЧ) 59, 4. Рудар (У) 50, 5. Горица 46, 6. Гласинац 43, 7. Младост (ВО) 39, 8. Јединство (БР) 39, 9. Милићи 39, 10. Локомотива 38, 11. Пролетер (Д) 37, 12. Младост (Р) (-3) 36, 13. Вележ (Н) 33, 14. Власеница 32, 15. Братство (Б) 16, 16. Херцеговац 12. 

Парови 30. кола

У 30. колу, које се игра у недјељу, 30. маја, састају се: ДОЊИ ШЕПAК: Напредак - Локомотива, ЈAЊA: Подриње - Младост (Р), БИЛЕЋA: Херцеговац - Власеница, БРAТУНAЦ: Братство - Пролетер (Д), НЕВЕСИЊЕ: Вележ - Рудар (У), МИЛИЋИ: Милићи - Горица, БРОДAЦ: Јединство - Младост (ВО), БРЧКО: Јединство - Гласинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана