Друга етапа “Трке кроз Србију” креће са Јахорине: Олимпијска љепотица домаћин каравана

Душан Репија
Друга етапа “Трке кроз Србију” креће са Јахорине: Олимпијска љепотица домаћин каравана

Источно Сарајево - Прва етапа бициклистичке “Трке кроз Србију” биће вожена улицама Источног Сарајева 30. јула, док ће друга дан касније кренути с олимпијске љепотице Јахорине ка Прибоју.

Договорено је ово на састанку организатора трке, градоначелника Источног Сарајева Младена Вуковића и директора Олимпијског центра “Јахорина” Дејана Љевнаића. Сви су се сложили да је ово изузетна прилика за промоцију Јахорине, као и цијелог источног дијела Српске јер ће се у каравану 59. издања најстарије трке у региону наћи више од 150 бициклиста из двадесетак земаља свијета. Будући да је овогодишњи слоган “Бициклизам и туризам”, није постојала ниједна боља опција него да Јахорина буде један од домаћина.

- “Трка кроз Србију” је још један доказ да је Јахорина планина с огромним потенцијалом и за љетни туризам, потрудићемо се да будемо добри домаћини свим учесницима и вјерујемо да ће се неки од њих сигурно вратити на нашу љепотицу. Захвалио бих организаторима што су препознали Јахорину као адекватну дестинацију, велика је част да будемо домаћини оваквог догађаја - рекао је Љевнаић.

Иако је и у највећим тркама свијета, попут Ђиро д'Италије или Тур де Франса, постала устаљена пракса да једна или више етапа буде одржана у другој земљи, ово је још један доказ да бициклистички савези Српске и Србије уско сарађују и поред трке “Београд - Бањалука”, која је одржана 13 пута до сада.

- Између бициклизма и туризма може да стоји знак једнакости, па се трудимо да се тако и понашамо и искористимо све предности које имамо и које нам природа нуди. Источно Сарајево било је у два наврата домаћин, а Јахорина је одавно била идеја. Драго нам је што ћемо је коначно реализовати и на тај начин допринијети развоју који је импозантан у претходних неколико година - рекао је директор “Трке кроз Србију” Владимир Куваља.

“Трка кроз Србију” имаће укупно четири етапе, трећа се вози од Златибора до Мионице 1. августа, а четврта од Мионице преко Београда до Пожаревца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана