Druga etapa “Trke kroz Srbiju” kreće sa Jahorine: Olimpijska ljepotica domaćin karavana

Dušan Repija
Druga etapa “Trke kroz Srbiju” kreće sa Jahorine: Olimpijska ljepotica domaćin karavana

Istočno Sarajevo - Prva etapa biciklističke “Trke kroz Srbiju” biće vožena ulicama Istočnog Sarajeva 30. jula, dok će druga dan kasnije krenuti s olimpijske ljepotice Jahorine ka Priboju.

Dogovoreno je ovo na sastanku organizatora trke, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Mladena Vukovića i direktora Olimpijskog centra “Jahorina” Dejana Ljevnaića. Svi su se složili da je ovo izuzetna prilika za promociju Jahorine, kao i cijelog istočnog dijela Srpske jer će se u karavanu 59. izdanja najstarije trke u regionu naći više od 150 biciklista iz dvadesetak zemalja svijeta. Budući da je ovogodišnji slogan “Biciklizam i turizam”, nije postojala nijedna bolja opcija nego da Jahorina bude jedan od domaćina.

- “Trka kroz Srbiju” je još jedan dokaz da je Jahorina planina s ogromnim potencijalom i za ljetni turizam, potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i vjerujemo da će se neki od njih sigurno vratiti na našu ljepoticu. Zahvalio bih organizatorima što su prepoznali Jahorinu kao adekvatnu destinaciju, velika je čast da budemo domaćini ovakvog događaja - rekao je Ljevnaić.

Iako je i u najvećim trkama svijeta, poput Điro d'Italije ili Tur de Fransa, postala ustaljena praksa da jedna ili više etapa bude održana u drugoj zemlji, ovo je još jedan dokaz da biciklistički savezi Srpske i Srbije usko sarađuju i pored trke “Beograd - Banjaluka”, koja je održana 13 puta do sada.

- Između biciklizma i turizma može da stoji znak jednakosti, pa se trudimo da se tako i ponašamo i iskoristimo sve prednosti koje imamo i koje nam priroda nudi. Istočno Sarajevo bilo je u dva navrata domaćin, a Jahorina je odavno bila ideja. Drago nam je što ćemo je konačno realizovati i na taj način doprinijeti razvoju koji je impozantan u prethodnih nekoliko godina - rekao je direktor “Trke kroz Srbiju” Vladimir Kuvalja.

“Trka kroz Srbiju” imaće ukupno četiri etape, treća se vozi od Zlatibora do Mionice 1. avgusta, a četvrta od Mionice preko Beograda do Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana