Драгиша Кораћевић нови тренер рукометаша Леотара: Да наставимо гдје смо стали

Г.С.
Драгиша Кораћевић нови тренер рукометаша Леотара: Да наставимо гдје смо стали

ТРЕБИЊЕ - Нови тренер рукометаша Леотара Драгиша Кораћевић обећао је наставак доброг рада са екипом и вјерује да ће спремни дочекати искушења у Премијер лиги БиХ идуће сезоне као и у премијерном наступу у ЕХФ Европском купу.

На клупи требињског клуба наслиједио је Дарка Таврића који је од децембра 2018. године водио клуб, а недавно преузео бригу око младе репрезентације Катара.

- Хвала предсједнику и УО што су ми дали повјерење да наставим тамо гдје смо стали прошле сезоне. Даћу све од себе да Леотар настави тенденцију раста јер смо из године у годину били све бољи, играчки, али и организационо. Као тренер трудићу се да имам добру сарадњу са свима у клубу почев од првих сарадника до чланова управе те коректан однос са навијачима и пријатељима клуба. У клубу сам 20 година и прошао сам разне улоге, од играча, капитена, шефа стручног штаба, тренер млађих категорија, координатора млађих категорија... и увијек ћу радити у интересу клуба који је изнад и испред мене, а све ће одлуке биће у интересу клуба. Да ли ће бити добре или лоше, не знам, али знам да ће бити доношене срцем - рекао је Кораћевић на званичној промоцији.

Објелоданио је план дјеловања и са радом су већ кренули јер жели да буду спремни пред нова искушења.

- Очекује нас велики посао да наставимо гдје смо стали. Радно љето је пред нама и припреме морамо дочекати спремни да се у наредној сезони покажемо у још бољем свјетлу. Очекујем од својих сарадника и играча да 24 сата будемо у рукомету те спремни дамо све за клуб да би наредна сезона била још успјешнија. Први пут ћемо играти Европу и желимо наставити тенденцију да будемо још бољи у Премијер лиги, а уједно да будемо примјер свој нашој дјеци у граду те прави показатељ лијепог Требиња - нагласио је Кораћевић.

Када је у питању играчки кадар рекао је да су у току преговори са играчима из прошле сезоне.

- Преговарамо са већином играча и желимо да на обострано задовољство склопимо екипу те појачамо се у складу са могућностима. Појачања ћемо доводити у зависности од дефицитарних мјеста у тиму односно након завршетка преговора са играчима јер ћемо тек након тога имати јаснију слику шта нам недостаје - додао је Кораћевић.

Леотар ће идуће јесени по први пут заиграти на међународној сцени, а нада се да ће дворана одговарати прописима ЕХФ-а.

- Вјерујем да дворана задовољава услове ЕХФ-а те да ће можда требати обавити мање корекције. Жријеб је обично средином јула, а припреме ћемо почети крајем седмог мјесеца. Биће нам потребно седам или осам седмица за припреме и то ће зависити од почетка Премијер лиге БиХ - нагласио је Кораћевић.

Једногласна одлука

Предсједник Управног одбора Стеван Бекан потврдио је да су Кораћевића једногласно изабрали за новог шефа струке.

- Прво што је требало да урадимо је именовање тренера да бисмо могли даље радити. Драгиша је својим радом и понашањем заслужио ову шансу. Знамо да је пред њим изазов јер Леотар има велике амбиције, али имамо повјерење у њега. Радио је доста на личној едукацији, има искуство јер је био члан стручног штаба док је обављао и многе друге функције у клубу - рекао је Бекан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана