Dragiša Koraćević novi trener rukometaša Leotara: Da nastavimo gdje smo stali

G.S.
Dragiša Koraćević novi trener rukometaša Leotara: Da nastavimo gdje smo stali

TREBINjE - Novi trener rukometaša Leotara Dragiša Koraćević obećao je nastavak dobrog rada sa ekipom i vjeruje da će spremni dočekati iskušenja u Premijer ligi BiH iduće sezone kao i u premijernom nastupu u EHF Evropskom kupu.

Na klupi trebinjskog kluba naslijedio je Darka Tavrića koji je od decembra 2018. godine vodio klub, a nedavno preuzeo brigu oko mlade reprezentacije Katara.

- Hvala predsjedniku i UO što su mi dali povjerenje da nastavim tamo gdje smo stali prošle sezone. Daću sve od sebe da Leotar nastavi tendenciju rasta jer smo iz godine u godinu bili sve bolji, igrački, ali i organizaciono. Kao trener trudiću se da imam dobru saradnju sa svima u klubu počev od prvih saradnika do članova uprave te korektan odnos sa navijačima i prijateljima kluba. U klubu sam 20 godina i prošao sam razne uloge, od igrača, kapitena, šefa stručnog štaba, trener mlađih kategorija, koordinatora mlađih kategorija... i uvijek ću raditi u interesu kluba koji je iznad i ispred mene, a sve će odluke biće u interesu kluba. Da li će biti dobre ili loše, ne znam, ali znam da će biti donošene srcem - rekao je Koraćević na zvaničnoj promociji.

Objelodanio je plan djelovanja i sa radom su već krenuli jer želi da budu spremni pred nova iskušenja.

- Očekuje nas veliki posao da nastavimo gdje smo stali. Radno ljeto je pred nama i pripreme moramo dočekati spremni da se u narednoj sezoni pokažemo u još boljem svjetlu. Očekujem od svojih saradnika i igrača da 24 sata budemo u rukometu te spremni damo sve za klub da bi naredna sezona bila još uspješnija. Prvi put ćemo igrati Evropu i želimo nastaviti tendenciju da budemo još bolji u Premijer ligi, a ujedno da budemo primjer svoj našoj djeci u gradu te pravi pokazatelj lijepog Trebinja - naglasio je Koraćević.

Kada je u pitanju igrački kadar rekao je da su u toku pregovori sa igračima iz prošle sezone.

- Pregovaramo sa većinom igrača i želimo da na obostrano zadovoljstvo sklopimo ekipu te pojačamo se u skladu sa mogućnostima. Pojačanja ćemo dovoditi u zavisnosti od deficitarnih mjesta u timu odnosno nakon završetka pregovora sa igračima jer ćemo tek nakon toga imati jasniju sliku šta nam nedostaje - dodao je Koraćević.

Leotar će iduće jeseni po prvi put zaigrati na međunarodnoj sceni, a nada se da će dvorana odgovarati propisima EHF-a.

- Vjerujem da dvorana zadovoljava uslove EHF-a te da će možda trebati obaviti manje korekcije. Žrijeb je obično sredinom jula, a pripreme ćemo početi krajem sedmog mjeseca. Biće nam potrebno sedam ili osam sedmica za pripreme i to će zavisiti od početka Premijer lige BiH - naglasio je Koraćević.

Jednoglasna odluka

Predsjednik Upravnog odbora Stevan Bekan potvrdio je da su Koraćevića jednoglasno izabrali za novog šefa struke.

- Prvo što je trebalo da uradimo je imenovanje trenera da bismo mogli dalje raditi. Dragiša je svojim radom i ponašanjem zaslužio ovu šansu. Znamo da je pred njim izazov jer Leotar ima velike ambicije, ali imamo povjerenje u njega. Radio je dosta na ličnoj edukaciji, ima iskustvo jer je bio član stručnog štaba dok je obavljao i mnoge druge funkcije u klubu - rekao je Bekan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana