Добојски клуб се жали на суђење: Слога разматра чак и иступање

Дарко Драгичевић
Добојски клуб се жали на суђење: Слога разматра чак и иступање

ДОБОЈ - Управни одбор Мушког рукометног клуба Слога предложио је одржавање ванредне сједнице Скупштине клуба на којој би требало да се расправља о иступању екипе из првенства БиХ.

Разлог за овакву одлуку Управног одбора било је незадовољство суђењем на почетку сезоне јер добојски тим сматра да је оштећен у већини мечева.

Управни одбор је дао подршку стручном штабу и играчима који у веома тешким условима већ пет година играју и тренирају ван Добоја, при чему часно и спортски представљају клуб и град.

- Оно на шта не можемо да утичемо су закулисне радње које директно утичу на успјех. Слога је више него незадовољна суђењем у првих осам кола, гдје је више него очито пристрасно суђење на нашу штету. Да је то био појединачан случај, ми се не бисмо оглашавали, али ово све указује на организовану хајку против нашег клуба - наводи се у саопштењу добојског тима.

Предсједник Скупштине Војислав Рађа истиче да је сагласан с оцјенама Управног одбора у вези са суђењем, али напомиње да се морају испоштовати прописи.

- У складу са чланом 10. Статута МРК Слога Добој једино је могуће заказивање сједнице Скупштине клуба. Скупштина може бити редовна, заказује је Управни одбор клуба 30 дана прије њеног одржавања са тачним датумом, мјестом и временом почетка. Предсједник Скупштине 15 дана прије заказане сједнице Скупштине мора послати позиве са пратећим материјалом. Статут клуба је предвидио и одржавање ванредне скупштине клуба која се сазива уз потписе најмање једне половине чланова Скупштине. Ванредна скупштина се заказује најмање 30 дана раније са обавезом тражиоца да предложи дневни ред који се не може мијењати. Позиви за ванредну скупштину се шаљу 15 дана прије њеног одржавања. Из свега наведеног вас обавјештавам да се скупштина може организовати само на статутаран начин и по јасно написаним процедурама. Одлуку о иступању клуба може да донесе само Скупштина и нико сам не може да ту одговорност преузме на себе. Разумијем да смо сви разочарани јер смо неколико пута на старту оштећени али прописи морају да се поштују- истакао је Рађа.

Подршка савеза

Након оглашавања Управног одбора, Рукометни клуб Слога добио је подршку Рукометног савеза Републике Српске који је најавио да ће у складу са својим могућностима на нивоу БиХ заштитити интересе клуба и тражити да чланови из Српске заштите клубове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана