Dobojski klub se žali na suđenje: Sloga razmatra čak i istupanje

Darko Dragičević
Dobojski klub se žali na suđenje: Sloga razmatra čak i istupanje

DOBOJ - Upravni odbor Muškog rukometnog kluba Sloga predložio je održavanje vanredne sjednice Skupštine kluba na kojoj bi trebalo da se raspravlja o istupanju ekipe iz prvenstva BiH.

Razlog za ovakvu odluku Upravnog odbora bilo je nezadovoljstvo suđenjem na početku sezone jer dobojski tim smatra da je oštećen u većini mečeva.

Upravni odbor je dao podršku stručnom štabu i igračima koji u veoma teškim uslovima već pet godina igraju i treniraju van Doboja, pri čemu časno i sportski predstavljaju klub i grad.

- Ono na šta ne možemo da utičemo su zakulisne radnje koje direktno utiču na uspjeh. Sloga je više nego nezadovoljna suđenjem u prvih osam kola, gdje je više nego očito pristrasno suđenje na našu štetu. Da je to bio pojedinačan slučaj, mi se ne bismo oglašavali, ali ovo sve ukazuje na organizovanu hajku protiv našeg kluba - navodi se u saopštenju dobojskog tima.

Predsjednik Skupštine Vojislav Rađa ističe da je saglasan s ocjenama Upravnog odbora u vezi sa suđenjem, ali napominje da se moraju ispoštovati propisi.

- U skladu sa članom 10. Statuta MRK Sloga Doboj jedino je moguće zakazivanje sjednice Skupštine kluba. Skupština može biti redovna, zakazuje je Upravni odbor kluba 30 dana prije njenog održavanja sa tačnim datumom, mjestom i vremenom početka. Predsjednik Skupštine 15 dana prije zakazane sjednice Skupštine mora poslati pozive sa pratećim materijalom. Statut kluba je predvidio i održavanje vanredne skupštine kluba koja se saziva uz potpise najmanje jedne polovine članova Skupštine. Vanredna skupština se zakazuje najmanje 30 dana ranije sa obavezom tražioca da predloži dnevni red koji se ne može mijenjati. Pozivi za vanrednu skupštinu se šalju 15 dana prije njenog održavanja. Iz svega navedenog vas obavještavam da se skupština može organizovati samo na statutaran način i po jasno napisanim procedurama. Odluku o istupanju kluba može da donese samo Skupština i niko sam ne može da tu odgovornost preuzme na sebe. Razumijem da smo svi razočarani jer smo nekoliko puta na startu oštećeni ali propisi moraju da se poštuju- istakao je Rađa.

Podrška saveza

Nakon oglašavanja Upravnog odbora, Rukometni klub Sloga dobio je podršku Rukometnog saveza Republike Srpske koji je najavio da će u skladu sa svojim mogućnostima na nivou BiH zaštititi interese kluba i tražiti da članovi iz Srpske zaštite klubove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana