Ђуровић: Најбитније је да су млади у спорту

Срна
Ђуровић: Најбитније је да су млади у спорту

СОКОЛАЦ - Тренер Атлетског клуба "Гласинац" Неђо Ђуровић, који је и најуспјешнији тренер у Републици Српској за 2018. и 2019. годину изразио је жаљење што атлетичари соколачког клуба, који су и репрезентативци Српске и БиХ не могу да наставе успјешно започету сезону, али се нада да ће ситуација изазвана вирусом корона убрзо бити превазиђена.

"Све невоље прођу па и ће и ова, али је најбитније да се млади људи баве спортом, да схвате да је будућност у здравом начину живота, те да су њима развија такмичарски дух", рекао је Ђуровић и честитао свим спортистма Српске и БиХ Међународни дан спорта.

Он је поводом 6. априла - Међународног дана спорта нагласио да су чланови "Гласинца" добро тренирали током зиме и да су већ на самом почетку ове године постигли добре резултате, те навео да је атлетичарка Сара Лучић на дворанским првенствима у Новом Саду и Београду скоком у вис од 85 центиметара најавила успјешну сезону.

Ђуровић је подсјетио да је атлетичар овог клуба Михајло Мемедовић на појединачном првенству БиХ почетком фебруара у Зеници и на Првенству Србије у вишебојима у Боеграду, поставио нове рекорде за јунире у скоку у даљ, резултатом 6,98 метара и у седмобоју за млађе јуниоре са 4.505 бодова.

Према његовим ријечима, Младена Петрушић из "Гласинца", најбоља атлетичарка Српске за 2018. и 2019. те најбољи спортиста општине Соколац за прошлу годину, шампионка Балкана у семобоју, припремала се за нове рекорде у такмичењу на отвореном, али због ове ситуације није наступала.

Тренер соколачког Атлетског клуба истакао је да много очекује и од Александра Лучића, који је међу најбољим бацачима копља у Српској и БиХ.

Ђуровић је нагласио да је "Гласинац" већ дуги низ година међу водећим клубовима БиХ и Републике Српске и већ пет/шест пута проглашени за најуспјешнији клуб општине Соколац,те да ове године обиљежава 20 година од обнављња рада ранијег клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана