Ђорђевића одбио Грке, да ли ће и Реал?

Агенције
Ђорђевића одбио Грке, да ли ће и Реал?

Мадрид - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић главни је кандидат за мјесто тренера Реал Мадрида умјесто Пабла Ласа, којем се опасно дрма клупа послије два узастопна пораза у првенству.

Ову информацију пренијела је тиражна "Марка", а ни клуб ни селектор "орлова" за сада нису потврдили да је било контаката, али је врло могуће да је вијест тачна зато што је овај лист добро обавијештен о ситуацији у Реалу. Ласов останак и љетос је био предмет полемике у клубу, али челници су одлучили да му дају још једну шансу. Ипак, Реал ове године не игра на нивоу који челници и навијачи очекују, а Ласо је означен као главни кривац.

Ђорђевић је од 1999. до 2002. године носио дрес "краљевског" клуба, а да ће бити подједнако добар тренер као што је некад био кошаркаш, потврдио је на Свјетском првенству у Шпанији ове године на којем је Србију одвео до сребрне медаље. Недавно је имао понуду грчког великана Олимпијакоса, али је без размишљања одбио јер још жели да предводи национални тим Србије. Понуду из Пиреја одбио је прије него што је она и стигла, а сада је кандидат за тренера најтрофејнијег европског клуба. Реаговао је муњевито послије првих вијести из Пиреја и одбио сваку могућност да напусти клупу "орлова" и преузме троструког првака Европе.

- Не желим да због посла у клубу напустим другу најбољу репрезентацију на свету. Имајући у виду моје принципе и професионализам, таква опција је искључена. Остаћу лојалан Србији јер сам то обећао. Било би заиста неодговорно с моје стране да прихватим понуду евролигаша када треба мислити на Европско првенство. Не волим да остављам посао недовршеним, што би се догодило да сам прихватио понуду Олимпијакоса. Можда би неко изабрао другачије, али ја то не желим - рекао је тада Ђорђевић.

Српски селектор недавно је такође изјавио да је тек започео посао на клупи "орлова" и да му је главни идући циљ у каријери златна медаља на Европском првенству, које ће идуће године бити одржано у Хрватској, Француској, Летонији и Њемачкој.

Каријера

Ђорђевић је тренерску каријеру почео у Италији 2006. године када је преузео Олимпију из Милана. Напустио је клупу овог клуба послије једне сезоне, затим три године био без посла, да би потом преузео Бенетон. Клуб из Тревиза је убрзо банкротирао па је Ђорђевић био без ангажмана све до 2013. године када је сјео на клупу Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана