Đorđevića odbio Grke, da li će i Real?

Agencije
Đorđevića odbio Grke, da li će i Real?

Madrid - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević glavni je kandidat za mjesto trenera Real Madrida umjesto Pabla Lasa, kojem se opasno drma klupa poslije dva uzastopna poraza u prvenstvu.

Ovu informaciju prenijela je tiražna "Marka", a ni klub ni selektor "orlova" za sada nisu potvrdili da je bilo kontakata, ali je vrlo moguće da je vijest tačna zato što je ovaj list dobro obaviješten o situaciji u Realu. Lasov ostanak i ljetos je bio predmet polemike u klubu, ali čelnici su odlučili da mu daju još jednu šansu. Ipak, Real ove godine ne igra na nivou koji čelnici i navijači očekuju, a Laso je označen kao glavni krivac.

Đorđević je od 1999. do 2002. godine nosio dres "kraljevskog" kluba, a da će biti podjednako dobar trener kao što je nekad bio košarkaš, potvrdio je na Svjetskom prvenstvu u Španiji ove godine na kojem je Srbiju odveo do srebrne medalje. Nedavno je imao ponudu grčkog velikana Olimpijakosa, ali je bez razmišljanja odbio jer još želi da predvodi nacionalni tim Srbije. Ponudu iz Pireja odbio je prije nego što je ona i stigla, a sada je kandidat za trenera najtrofejnijeg evropskog kluba. Reagovao je munjevito poslije prvih vijesti iz Pireja i odbio svaku mogućnost da napusti klupu "orlova" i preuzme trostrukog prvaka Evrope.

- Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno s moje strane da prihvatim ponudu evroligaša kada treba misliti na Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam posao nedovršenim, što bi se dogodilo da sam prihvatio ponudu Olimpijakosa. Možda bi neko izabrao drugačije, ali ja to ne želim - rekao je tada Đorđević.

Srpski selektor nedavno je takođe izjavio da je tek započeo posao na klupi "orlova" i da mu je glavni idući cilj u karijeri zlatna medalja na Evropskom prvenstvu, koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Francuskoj, Letoniji i Njemačkoj.

Karijera

Đorđević je trenersku karijeru počeo u Italiji 2006. godine kada je preuzeo Olimpiju iz Milana. Napustio je klupu ovog kluba poslije jedne sezone, zatim tri godine bio bez posla, da bi potom preuzeo Beneton. Klub iz Treviza je ubrzo bankrotirao pa je Đorđević bio bez angažmana sve do 2013. godine kada je sjeo na klupu Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana