Ђекић и Вељовић боксују већ на отварању ЕП

Дарко Пашагић
Foto: Лука Вељовић

БЕОГРАД – Двојица боксера Славија Михајло Ђекић и Лука Вељовић већ првог дана Европског шампионата у боксу, које се одржава у београдској хали "Александар Николић", излазе на ринг.

Ђекић који наступа у категорији до 57 килограма у којој је пријављено 20 такмичара у 15 часова бориће се за пласман у осмину финала против Грузијца Алексеја Лагкашвилија и у колико оставри побједу ривал ће му бити први носилац у жријебу Бугарин кубанског поријекла хавиер Ибањез Диаз.

Неких 30 минута касније на ринг ће и Вељовић (до 60 кг), који ће за ривала имати Естонца Николаја Цаскина. У њиховој категорији пријављено је 18 боксера, а бољи из овог дуела у осмини финала иде на првог носиоца Бугарина Радослава Симеонова Росанова.

Никола Ивковић, који наступа у категорији до 63,5 килограма (наступа 19 бораца) слободан је у првом колу, а ривал у осмини финала биће му Словак Мирослав Херцег.

Овај меч на програму је у недјељу у вечерњем програму. Истог дана на сцену, али у поподневном програму на сцену ће и Бојан Зечевић, који је у осмини финала категорије до 67 килограма (15 такмичара) за ривала имати другог носиоца, Руса Таркхана Идигова.

Пети члан Славије, који наступа на ЕП у саставу репрезентације БиХ, Лео Цвитановић (до 71 кг) у првом колу у суботу у послијеподвеном програму бориће се против Естонца Павела Камарина.

Ако побиједи ривал у осмини финала категорије у којој је пријављено чак 25 бораца биће му бољи из дуела Александр Трофимчук (Литванија) – Мирослав Капулер (Израел).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана