Đekić i Veljović boksuju već na otvaranju EP

Darko Pašagić
Foto: Luka Veljović

BEOGRAD – Dvojica boksera Slavija Mihajlo Đekić i Luka Veljović već prvog dana Evropskog šampionata u boksu, koje se održava u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", izlaze na ring.

Đekić koji nastupa u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je prijavljeno 20 takmičara u 15 časova boriće se za plasman u osminu finala protiv Gruzijca Alekseja Lagkašvilija i u koliko ostavri pobjedu rival će mu biti prvi nosilac u žrijebu Bugarin kubanskog porijekla havier Ibanjez Diaz.

Nekih 30 minuta kasnije na ring će i Veljović (do 60 kg), koji će za rivala imati Estonca Nikolaja Caskina. U njihovoj kategoriji prijavljeno je 18 boksera, a bolji iz ovog duela u osmini finala ide na prvog nosioca Bugarina Radoslava Simeonova Rosanova.

Nikola Ivković, koji nastupa u kategoriji do 63,5 kilograma (nastupa 19 boraca) slobodan je u prvom kolu, a rival u osmini finala biće mu Slovak Miroslav Herceg.

Ovaj meč na programu je u nedjelju u večernjem programu. Istog dana na scenu, ali u popodnevnom programu na scenu će i Bojan Zečević, koji je u osmini finala kategorije do 67 kilograma (15 takmičara) za rivala imati drugog nosioca, Rusa Tarkhana Idigova.

Peti član Slavije, koji nastupa na EP u sastavu reprezentacije BiH, Leo Cvitanović (do 71 kg) u prvom kolu u subotu u poslijepodvenom programu boriće se protiv Estonca Pavela Kamarina.

Ako pobijedi rival u osmini finala kategorije u kojoj je prijavljeno čak 25 boraca biće mu bolji iz duela Aleksandr Trofimčuk (Litvanija) – Miroslav Kapuler (Izrael).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana