Дарко Таврић, тренер Леотара и помоћник у репрезентацији: Србија показала да има потенцијал

Дарко Драгичевић
Дарко Таврић, тренер Леотара и помоћник у репрезентацији: Србија показала да има потенцијал

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара изборили су пласман у четвртфинале Купа БиХ. Требињци су славили у Жепчу 28:19 те се сад окрећу наредним изазовима у првенству.

Прво искушење је дуел против Борца (субота, 20 часова) којег су ове сезоне два пута тијесно савладали на свом паркету. Након јесењег дијела сезоне Леотар је био на другој позицији.

- У Купу је најважније да смо изборили пласман у наредну рунду, мада генерално нисам задовољан игром упркос високој побједи. Ипак остварили смо циљ и окрећемо се првенству, гдје слиједи дерби меч против Борца. Сигурно је да су они под већим притиском због домаћег терена и тренутне позиције, али и ми желимо да задржимо садашње мјесто на табели. Вјерујем да ће Борац у другом дијелу играти пуно боље и да нас очекује прави дерби. Велики проблем су нам кадровски проблеми, јер су ван строја Милојевић, Милинковић и Бабић - истакао је Таврић.

Тренер Леотара је био члан стручног штаба репрезентације Србије на Свјетском првенству.

- За мене је овај резултат одличан успјех јер се види константан напредак у ове двије године рада. Србија је показала да има рукометну будућност, да гради свој стил игре. Не треба заборавити да смо елиминисали Словенију са двије побједе у квалификацијама и мало је недостајало да прођемо у четвртфинале. Нисмо имали среће јер су неке репрезентације и са два пораза прошле даље. Морамо да се окренемо будућности и наредном дуелу у квалификацијама против Норвешке. Вјерујем да смо имали голмана Немању Миросављева против Њемачке да бисмо остварили још бољи резултат. Није то био фер потез, а на њега нисмо могли да утичемо - поручио је Таврић.

Слога испала након седмераца

Поред Леотара пласман у четвртфинале Купа БиХ остварили су још рукометаши Херцеговине, који су савладали Босну Високо 38:32 те Вогошћа, која је након драме била боља од Слоге у Осјечанима. Побједника су одлучили седмерци, а на крају је Вогошћа славила 32:31. Након 60 минута игре резултат је био 26:26.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана