Darko Tavrić, trener Leotara i pomoćnik u reprezentaciji: Srbija pokazala da ima potencijal

Darko Dragičević
Darko Tavrić, trener Leotara i pomoćnik u reprezentaciji: Srbija pokazala da ima potencijal

TREBINjE - Rukometaši Leotara izborili su plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Trebinjci su slavili u Žepču 28:19 te se sad okreću narednim izazovima u prvenstvu.

Prvo iskušenje je duel protiv Borca (subota, 20 časova) kojeg su ove sezone dva puta tijesno savladali na svom parketu. Nakon jesenjeg dijela sezone Leotar je bio na drugoj poziciji.

- U Kupu je najvažnije da smo izborili plasman u narednu rundu, mada generalno nisam zadovoljan igrom uprkos visokoj pobjedi. Ipak ostvarili smo cilj i okrećemo se prvenstvu, gdje slijedi derbi meč protiv Borca. Sigurno je da su oni pod većim pritiskom zbog domaćeg terena i trenutne pozicije, ali i mi želimo da zadržimo sadašnje mjesto na tabeli. Vjerujem da će Borac u drugom dijelu igrati puno bolje i da nas očekuje pravi derbi. Veliki problem su nam kadrovski problemi, jer su van stroja Milojević, Milinković i Babić - istakao je Tavrić.

Trener Leotara je bio član stručnog štaba reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

- Za mene je ovaj rezultat odličan uspjeh jer se vidi konstantan napredak u ove dvije godine rada. Srbija je pokazala da ima rukometnu budućnost, da gradi svoj stil igre. Ne treba zaboraviti da smo eliminisali Sloveniju sa dvije pobjede u kvalifikacijama i malo je nedostajalo da prođemo u četvrtfinale. Nismo imali sreće jer su neke reprezentacije i sa dva poraza prošle dalje. Moramo da se okrenemo budućnosti i narednom duelu u kvalifikacijama protiv Norveške. Vjerujem da smo imali golmana Nemanju Mirosavljeva protiv Njemačke da bismo ostvarili još bolji rezultat. Nije to bio fer potez, a na njega nismo mogli da utičemo - poručio je Tavrić.

Sloga ispala nakon sedmeraca

Pored Leotara plasman u četvrtfinale Kupa BiH ostvarili su još rukometaši Hercegovine, koji su savladali Bosnu Visoko 38:32 te Vogošća, koja je nakon drame bila bolja od Sloge u Osječanima. Pobjednika su odlučili sedmerci, a na kraju je Vogošća slavila 32:31. Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 26:26.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana