Данило Теодоровић се бори за већу минутажу у Вождовцу: Надамо се изласку у Европу

Дарко Драгичевић
Данило Теодоровић се бори за већу минутажу у Вождовцу: Надамо се изласку у Европу

БЕОГРАД - Суперлига Србије се наставља овог викенда, а један од адута Вождовца у другом дијелу сезоне биће и млади Данило Теодоровић.

Након освојене титуле шампиона Србије са јуниорима Црвене звезде бивши фудбалер Жељезничар Спорт тима је прешао у редове “змајева”. Наступи у Суперлиги Србије су за младог фудбалера били велики изазов.

- С обзиром на то да сам у том моменту био новајлија у екипи и да сам тек градио статус првотимца у клубу задовољан сам јер сам и неке утакмице почињао као стартер. Суперлига Србије је за мене свакако велики изазов. Ниво такмичења је изнад свега што сам играо до сад, тако да је сигурно био период привикавања. Сада је већ све боље, навикао сам се на тим.

Током јесење полусезоне је одиграо 12 мечева, а против Црвене звезде је био и стартер. Истиче да су управо дефанзивци шампиона Србије најтежи ривали.

- Кад уђем у игру настојим да што више помогнем тиму, тако да против сваког дефанзивца настојим да дам максимум. Ако треба да издвајам против кога је најтеже играти, то су свакако Немања Милуновић и Страхиња Ераковић.

Млади нападач је боравио са екипом на припремама у Анталији, а био је и стријелац у пријатељском дуелу младог тима против јуниора Динама из Кијева.

- Припреме су прошле одлично, јер сматрам да смо поправили недостатке које смо имали у јесењем дијелу сезоне. Полако смо дизали форму и имали смо квалитетне провјере, гдје бих свакако издвојио дуел против Штурма из Граца.

Вождовац је након јесењег дијела сезоне завршио на седмој позицији са 31 бодом. Екипа је веома млада и главни циљ је афирмација играча, а жеља младог Бањалучанина је да се избори за што већу минутажу.

- Амбиције клуба су прије свега да афирмише младе фудбалере и да нас направи што бољим играчима. Свакако не кријемо амбиције које имамо и да је жеља да се боримо и за излазак у Европу. Пред нама је дуг пут и сматрам да смо добро радили и да ће се резултати видјети у другом дијелу шампионата. Мој лични циљ је да што више напредујем и да се наметнем тренеру да бих добио још већу минутажу коју ћу настојати да искористим - додао је млади нападач.

Драго ми је због саиграча

Теодоровић је свој пут градио кроз Жељезничар Спорт тим и доста саиграча такође прави добру каријеру.

- Са доста бивших играча сам у контакту и имамо супер однос, драго ми је сваки пут кад неко од колега направи нови трансфер и наметне се. Фудбал је такав да смо морали у неком моменту да се раздвојимо и да свако одабере своју страну за што бољи успјех, али заједнички период ћемо памтити по лијепим стварима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана