Danilo Teodorović se bori za veću minutažu u Voždovcu: Nadamo se izlasku u Evropu

Darko Dragičević
Danilo Teodorović se bori za veću minutažu u Voždovcu: Nadamo se izlasku u Evropu

BEOGRAD - Superliga Srbije se nastavlja ovog vikenda, a jedan od aduta Voždovca u drugom dijelu sezone biće i mladi Danilo Teodorović.

Nakon osvojene titule šampiona Srbije sa juniorima Crvene zvezde bivši fudbaler Željezničar Sport tima je prešao u redove “zmajeva”. Nastupi u Superligi Srbije su za mladog fudbalera bili veliki izazov.

- S obzirom na to da sam u tom momentu bio novajlija u ekipi i da sam tek gradio status prvotimca u klubu zadovoljan sam jer sam i neke utakmice počinjao kao starter. Superliga Srbije je za mene svakako veliki izazov. Nivo takmičenja je iznad svega što sam igrao do sad, tako da je sigurno bio period privikavanja. Sada je već sve bolje, navikao sam se na tim.

Tokom jesenje polusezone je odigrao 12 mečeva, a protiv Crvene zvezde je bio i starter. Ističe da su upravo defanzivci šampiona Srbije najteži rivali.

- Kad uđem u igru nastojim da što više pomognem timu, tako da protiv svakog defanzivca nastojim da dam maksimum. Ako treba da izdvajam protiv koga je najteže igrati, to su svakako Nemanja Milunović i Strahinja Eraković.

Mladi napadač je boravio sa ekipom na pripremama u Antaliji, a bio je i strijelac u prijateljskom duelu mladog tima protiv juniora Dinama iz Kijeva.

- Pripreme su prošle odlično, jer smatram da smo popravili nedostatke koje smo imali u jesenjem dijelu sezone. Polako smo dizali formu i imali smo kvalitetne provjere, gdje bih svakako izdvojio duel protiv Šturma iz Graca.

Voždovac je nakon jesenjeg dijela sezone završio na sedmoj poziciji sa 31 bodom. Ekipa je veoma mlada i glavni cilj je afirmacija igrača, a želja mladog Banjalučanina je da se izbori za što veću minutažu.

- Ambicije kluba su prije svega da afirmiše mlade fudbalere i da nas napravi što boljim igračima. Svakako ne krijemo ambicije koje imamo i da je želja da se borimo i za izlazak u Evropu. Pred nama je dug put i smatram da smo dobro radili i da će se rezultati vidjeti u drugom dijelu šampionata. Moj lični cilj je da što više napredujem i da se nametnem treneru da bih dobio još veću minutažu koju ću nastojati da iskoristim - dodao je mladi napadač.

Drago mi je zbog saigrača

Teodorović je svoj put gradio kroz Željezničar Sport tim i dosta saigrača takođe pravi dobru karijeru.

- Sa dosta bivših igrača sam u kontaktu i imamo super odnos, drago mi je svaki put kad neko od kolega napravi novi transfer i nametne se. Fudbal je takav da smo morali u nekom momentu da se razdvojimo i da svako odabere svoju stranu za što bolji uspjeh, ali zajednički period ćemo pamtiti po lijepim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana