Данас мечеви четвртфинала рукометног Купа БиХ: Борац тражи излаз из кризе

Г.С.
Данас мечеви четвртфинала рукометног Купа БиХ: Борац тражи излаз из кризе

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца излаз из кризе тражиће и кроз мечеве четвртфинала Купа БиХ против Херцеговине.

У недавном првенственом дуелу Бањалучани су славили тек из седмерца, 28:27. Екипе се одлично познају, а Невесињци су, иначе, и славили у првом дуелу на свом паркету.

Борац и даље муку мучи са повредама, тако да ће екипа и на овом дуелу бити десеткована.

- Не преостаје нам ништа, осим да збијемо редове и да покушамо да одиграмо што бољи меч. Сигурно да нам није лако, посебно млађим играчима, и сви желимо да што прије пронађемо излаз из ове кризе резултата. Наш тим има квалитет и само је питање кад ћемо окренути на другу страну. Ривала одлично познајемо, недавно смо одиграли веома тежак меч у којем смо до побједе дошли практично у посљедњој секунди. Сигурно је да неће бити лако ни на овом мечу, али желимо да остваримо позитиван резултат и покушамо да одемо на реванш меч са што већом предношћу. Без обзира на то како се заврши овај први дуел, сигурно да ће одлука о пласману на финални турнир пасти у Невесињу - истакао је голман домаћег тима Слађан Суботић.

Невесињци у Бањалуку долазе с циљем да остваре што повољнији резултат пред реванш у свом граду.

У првенственом дуелу у “Борику” бриљирао је голман Риад Полић, који је имао сјајан учинак. Херцеговачки тим има шансу да оствари историјски пласман на завршни турнир Купа БиХ, али ипак приоритет је опстанак у друштву најбољих.

- Сигурно да је нама приоритет лига БиХ, желимо да играмо што боље и да осигурамо опстанак ове сезоне. Биће занимљиво и напето до краја, али вјерујем у нашу екипу и да можемо доћи до жељеног циља. Што се тиче Куп утакмице против Борца, показали смо да можемо играти и парирати свима, одиграли смо одличну утакмицу прије 10 дана и вјерујем да је можемо поновити. Сигурно, ако нам се укаже прилика, да ћемо дати све од себе да дођемо до завршнице. Најприје треба да извучемо позитиван резултат у првој утакмици, а затим за седам дана на нашем терену, ако нам се укаже прилика, да изборимо завршницу. Био би то велики резултат за нас, за екипу и за град. Даћемо све од себе и вјерујем да можемо у пуној дворани и уз велику подршку навијача направити велики резултат - истакао је Полић.

Парови четвртфинала Купа БиХ: Борац - Херцеговина (18), Леотар - Вогошћа (19), Извиђач - Грачаница (19), Криваја - Слобода.

Повријеђен жели да игра

Млади Лука Кнежевић повриједио је мишић на утакмици у Горажду, али и показао своју приврженост клубу. У жељи да помогне својим саиграчима тражио је да игра на сопствену одговорност у наредним дуелима, а коначна одлука је ипак на стручном штабу који није вољан да ризикује са повредом младог рукометаша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана