Danas mečevi četvrtfinala rukometnog Kupa BiH: Borac traži izlaz iz krize

G.S.
Danas mečevi četvrtfinala rukometnog Kupa BiH: Borac traži izlaz iz krize

BANjALUKA - Rukometaši Borca izlaz iz krize tražiće i kroz mečeve četvrtfinala Kupa BiH protiv Hercegovine.

U nedavnom prvenstvenom duelu Banjalučani su slavili tek iz sedmerca, 28:27. Ekipe se odlično poznaju, a Nevesinjci su, inače, i slavili u prvom duelu na svom parketu.

Borac i dalje muku muči sa povredama, tako da će ekipa i na ovom duelu biti desetkovana.

- Ne preostaje nam ništa, osim da zbijemo redove i da pokušamo da odigramo što bolji meč. Sigurno da nam nije lako, posebno mlađim igračima, i svi želimo da što prije pronađemo izlaz iz ove krize rezultata. Naš tim ima kvalitet i samo je pitanje kad ćemo okrenuti na drugu stranu. Rivala odlično poznajemo, nedavno smo odigrali veoma težak meč u kojem smo do pobjede došli praktično u posljednjoj sekundi. Sigurno je da neće biti lako ni na ovom meču, ali želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i pokušamo da odemo na revanš meč sa što većom prednošću. Bez obzira na to kako se završi ovaj prvi duel, sigurno da će odluka o plasmanu na finalni turnir pasti u Nevesinju - istakao je golman domaćeg tima Slađan Subotić.

Nevesinjci u Banjaluku dolaze s ciljem da ostvare što povoljniji rezultat pred revanš u svom gradu.

U prvenstvenom duelu u “Boriku” briljirao je golman Riad Polić, koji je imao sjajan učinak. Hercegovački tim ima šansu da ostvari istorijski plasman na završni turnir Kupa BiH, ali ipak prioritet je opstanak u društvu najboljih.

- Sigurno da je nama prioritet liga BiH, želimo da igramo što bolje i da osiguramo opstanak ove sezone. Biće zanimljivo i napeto do kraja, ali vjerujem u našu ekipu i da možemo doći do željenog cilja. Što se tiče Kup utakmice protiv Borca, pokazali smo da možemo igrati i parirati svima, odigrali smo odličnu utakmicu prije 10 dana i vjerujem da je možemo ponoviti. Sigurno, ako nam se ukaže prilika, da ćemo dati sve od sebe da dođemo do završnice. Najprije treba da izvučemo pozitivan rezultat u prvoj utakmici, a zatim za sedam dana na našem terenu, ako nam se ukaže prilika, da izborimo završnicu. Bio bi to veliki rezultat za nas, za ekipu i za grad. Daćemo sve od sebe i vjerujem da možemo u punoj dvorani i uz veliku podršku navijača napraviti veliki rezultat - istakao je Polić.

Parovi četvrtfinala Kupa BiH: Borac - Hercegovina (18), Leotar - Vogošća (19), Izviđač - Gračanica (19), Krivaja - Sloboda.

Povrijeđen želi da igra

Mladi Luka Knežević povrijedio je mišić na utakmici u Goraždu, ali i pokazao svoju privrženost klubu. U želji da pomogne svojim saigračima tražio je da igra na sopstvenu odgovornost u narednim duelima, a konačna odluka je ipak na stručnom štabu koji nije voljan da rizikuje sa povredom mladog rukometaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana