Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Битна побједа пред паклени распоред

Милан Зубовић
Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Битна побједа пред паклени распоред

ЛАКТАШИ - Предвођена Далибором Илићем Игокеа је дошла до прве побједе ове сезоне у АБА лиги јер је у трећем колу на свом терену надиграла Приморску резултатом 89:71.

Илић је убацио 20 поена и био најефикаснији у свом тиму, који је уписао 100. побједу у регионалном такмичењу. Драган Бајић је у финишу дао прилику свим играчима, а млади Коста Кондић је уписао прве минуте у АБА лиги.

- Одиграли смо добру утакмицу и презадовољан сам побједом која је дошла у правом тренутку након болног пораза од Меге као и паузе од двије седмице због помјерене утакмице са Крком. Тријумф нам даје самопоуздање и значиће нам много за наставак такмичења и меч у Новом Месту који је већ у сриједу - рекао је Илић.

Меч са екипом из Копра био је увертира пред тежак распоред који очекује Александровчане у наредном периоду. Послије Новог Места играће против Сплита у гостима, након тога путују за Француску на ноге Лиможу у првом колу Лиге шампиона (28. октобар), а онда их у Лакташима чека сусрет са Партизаном (31. октобар), док ће седмицу касније гостовати код Будућности.

- Чека нас врло захтјеван распоред са много гостовања и надамо се да ћемо све то успјешно пребродити. На папиру нас прво чекају двије лакше утакмице које ће бити најтеже играти, а онда крећу много јачи противници. Требало би да наставимо у овом ритму и добијемо два наредна дуела која би нам много значила за наставак, те да још додатно подигнемо самопоуздање. Лига шампиона је посебна прича. Први пут ћемо играти у том такмичењу, биће одређеног притиска, тако да до тада морамо подићи форму, играти много ангажованије мада већ сада знам да енергије неће недостајати јер имамо велику жељу да наступимо у европском такмичењу - истакао је Илић.

Упркос побједи, тренер Драган Бајић није био најзадовољнији игром свог тима.

- Били смо у грчу, недовољно растрчани, можда и због чињенице да нисмо играли 14 дана. Напад није функционисао како мислим да би требало, а одбрана поготово. Искористио сам прилику и растеретио играче. Они који су били болесни полако се враћају, али ме брине у каквом ће стању бити да одговоре на високом нивоу - рекао је Бајић.

Партизан је побиједио ФМП са 103:90, чиме је тренер Владо Шћепановић купио себи још времена на клупи “црно-бијелих” мада му муку задаје повреда плејмејкера Огњена Јарамаза који је сломио прст. Будућност је побиједила Борац са 86:83, док је Цедевита Олимпија била боља од Сплита (94:66). Синоћ су играли Цибона - Мега и Црвена звезда - Морнар, док се вечерас од 18 часова састају Задар и Крка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана