Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Bitna pobjeda pred pakleni raspored

Milan Zubović
Dalibor Ilić, košarkaš Igokee: Bitna pobjeda pred pakleni raspored

LAKTAŠI - Predvođena Daliborom Ilićem Igokea je došla do prve pobjede ove sezone u ABA ligi jer je u trećem kolu na svom terenu nadigrala Primorsku rezultatom 89:71.

Ilić je ubacio 20 poena i bio najefikasniji u svom timu, koji je upisao 100. pobjedu u regionalnom takmičenju. Dragan Bajić je u finišu dao priliku svim igračima, a mladi Kosta Kondić je upisao prve minute u ABA ligi.

- Odigrali smo dobru utakmicu i prezadovoljan sam pobjedom koja je došla u pravom trenutku nakon bolnog poraza od Mege kao i pauze od dvije sedmice zbog pomjerene utakmice sa Krkom. Trijumf nam daje samopouzdanje i značiće nam mnogo za nastavak takmičenja i meč u Novom Mestu koji je već u srijedu - rekao je Ilić.

Meč sa ekipom iz Kopra bio je uvertira pred težak raspored koji očekuje Aleksandrovčane u narednom periodu. Poslije Novog Mesta igraće protiv Splita u gostima, nakon toga putuju za Francusku na noge Limožu u prvom kolu Lige šampiona (28. oktobar), a onda ih u Laktašima čeka susret sa Partizanom (31. oktobar), dok će sedmicu kasnije gostovati kod Budućnosti.

- Čeka nas vrlo zahtjevan raspored sa mnogo gostovanja i nadamo se da ćemo sve to uspješno prebroditi. Na papiru nas prvo čekaju dvije lakše utakmice koje će biti najteže igrati, a onda kreću mnogo jači protivnici. Trebalo bi da nastavimo u ovom ritmu i dobijemo dva naredna duela koja bi nam mnogo značila za nastavak, te da još dodatno podignemo samopouzdanje. Liga šampiona je posebna priča. Prvi put ćemo igrati u tom takmičenju, biće određenog pritiska, tako da do tada moramo podići formu, igrati mnogo angažovanije mada već sada znam da energije neće nedostajati jer imamo veliku želju da nastupimo u evropskom takmičenju - istakao je Ilić.

Uprkos pobjedi, trener Dragan Bajić nije bio najzadovoljniji igrom svog tima.

- Bili smo u grču, nedovoljno rastrčani, možda i zbog činjenice da nismo igrali 14 dana. Napad nije funkcionisao kako mislim da bi trebalo, a odbrana pogotovo. Iskoristio sam priliku i rasteretio igrače. Oni koji su bili bolesni polako se vraćaju, ali me brine u kakvom će stanju biti da odgovore na visokom nivou - rekao je Bajić.

Partizan je pobijedio FMP sa 103:90, čime je trener Vlado Šćepanović kupio sebi još vremena na klupi “crno-bijelih” mada mu muku zadaje povreda plejmejkera Ognjena Jaramaza koji je slomio prst. Budućnost je pobijedila Borac sa 86:83, dok je Cedevita Olimpija bila bolja od Splita (94:66). Sinoć su igrali Cibona - Mega i Crvena zvezda - Mornar, dok se večeras od 18 časova sastaju Zadar i Krka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana