Чукарички за четири године прошао пут oд пакла до раја

Агенције
Чукарички за четири године прошао пут oд пакла до раја

Београд - Прије четири године Чукарички је био на дну табеле Друге лиге Србије и надомак банкрота. Сви навијачи “брђана” молили су се да њихов клуб некако преживи, а нису ни сањали о трофејима. Спас је стигао у виду бизнисмена Драгана Обрадовића, који је спасио клуб од банкрота и сада овај клуб проживљава најсвјетлије тренутке у историји.

Чукарички је побједом над Партизаном (1:0) голом бивше наде Црвене звезде Славољуба Срнића освојио Куп Србије, први трофеј у 89-годишњој историји! Можда је ово најава да ће већ сљедеће године Чукарички разбити или чак престићи двојац “вјечитих” на врху табеле Суперлиге Србије.

- Мислим да смо апсолутно заслужили трофеј. Велико браво за моје играче, хероји су, много их волим и апсолутно заслужено смо победили. Партизан је шампион, а победити шампиона у било којој утакмицу је велика ствар, а поготово у финалу Купа - рекао је тренер Чукаричког Владан Милојевић.

Да у клубу влада породична атмосфера и да тренер ради са задовољним играчима, може се закључити из изјава фудбалера, који величају предсједника и све људе у клубу.

- Добили смо чек на десет милиона динара и ред је да га потрошимо. Много ми је драго због нашег председника, с обзиром на то колико је љубави и ентузијазма уложио да би се ово догодило. Када сам долазио у Чукарички, нисам веровао да могу да освојим трофеј. За све је потребно време и уигравање тима. Расли смо и како је време пролазило, на крају смо по свему приказаном заслужили да победимо и освојимо Куп - рекао је бивши првотимац Партизана Рајко Брежанчић.

Овај момак је уз браћу Славољуба и Драгољуба Срнића те Филипа Стојковића, који су дошли из Црвене звезде, изгледа на вријеме схватио да у овом клубу млади играчи могу да добију шансу и да правилно развију своју каријеру.

Дан послије великог тријумфа спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић сабрао је утиске и најавио напредак.

- Руководство, као и сви запослени, имају амбицију да се константно иде напред. Надам се да ће у наредном периоду поједини од наших првотимаца пронаћи ангажман у иностранству и напредовати у каријери, али имамо у плану и доласке. Преговори су у току. Све ће се знати у наредних мјесец - рекао је Матијашевић.

 

Партизан

Фудбалери Партизана нису успјели да освоје “дуплу круну”, а капитен Саша Илић истиче да је “црно-бијелим” потребно много појачања како би били конкурентни у Европи.

- Партизану су потребна појачања ако хоће да буде конкурентан у Европи. На којим позицијама, то није питање за мене, али што више играча дође, бићемо све јачи - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана