Čukarički za četiri godine prošao put od pakla do raja

Agencije
Čukarički za četiri godine prošao put od pakla do raja

Beograd - Prije četiri godine Čukarički je bio na dnu tabele Druge lige Srbije i nadomak bankrota. Svi navijači “brđana” molili su se da njihov klub nekako preživi, a nisu ni sanjali o trofejima. Spas je stigao u vidu biznismena Dragana Obradovića, koji je spasio klub od bankrota i sada ovaj klub proživljava najsvjetlije trenutke u istoriji.

Čukarički je pobjedom nad Partizanom (1:0) golom bivše nade Crvene zvezde Slavoljuba Srnića osvojio Kup Srbije, prvi trofej u 89-godišnjoj istoriji! Možda je ovo najava da će već sljedeće godine Čukarički razbiti ili čak prestići dvojac “vječitih” na vrhu tabele Superlige Srbije.

- Mislim da smo apsolutno zaslužili trofej. Veliko bravo za moje igrače, heroji su, mnogo ih volim i apsolutno zasluženo smo pobedili. Partizan je šampion, a pobediti šampiona u bilo kojoj utakmicu je velika stvar, a pogotovo u finalu Kupa - rekao je trener Čukaričkog Vladan Milojević.

Da u klubu vlada porodična atmosfera i da trener radi sa zadovoljnim igračima, može se zaključiti iz izjava fudbalera, koji veličaju predsjednika i sve ljude u klubu.

- Dobili smo ček na deset miliona dinara i red je da ga potrošimo. Mnogo mi je drago zbog našeg predsednika, s obzirom na to koliko je ljubavi i entuzijazma uložio da bi se ovo dogodilo. Kada sam dolazio u Čukarički, nisam verovao da mogu da osvojim trofej. Za sve je potrebno vreme i uigravanje tima. Rasli smo i kako je vreme prolazilo, na kraju smo po svemu prikazanom zaslužili da pobedimo i osvojimo Kup - rekao je bivši prvotimac Partizana Rajko Brežančić.

Ovaj momak je uz braću Slavoljuba i Dragoljuba Srnića te Filipa Stojkovića, koji su došli iz Crvene zvezde, izgleda na vrijeme shvatio da u ovom klubu mladi igrači mogu da dobiju šansu i da pravilno razviju svoju karijeru.

Dan poslije velikog trijumfa sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević sabrao je utiske i najavio napredak.

- Rukovodstvo, kao i svi zaposleni, imaju ambiciju da se konstantno ide napred. Nadam se da će u narednom periodu pojedini od naših prvotimaca pronaći angažman u inostranstvu i napredovati u karijeri, ali imamo u planu i dolaske. Pregovori su u toku. Sve će se znati u narednih mjesec - rekao je Matijašević.

 

Partizan

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da osvoje “duplu krunu”, a kapiten Saša Ilić ističe da je “crno-bijelim” potrebno mnogo pojačanja kako bi bili konkurentni u Evropi.

- Partizanu su potrebna pojačanja ako hoće da bude konkurentan u Evropi. Na kojim pozicijama, to nije pitanje za mene, ali što više igrača dođe, bićemo sve jači - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana