Четврта етапа трке “Београд - Бањалука”: Ко "преживи" - побиједиће!

Дејан Кондић
Четврта етапа трке “Београд - Бањалука”: Ко "преживи" - побиједиће!

БАЊАЛУКА - Претпосљедња етапа 18. издања међународне бициклистичке трке “Београд - Бањалука”, од Вишеграда до Јахорине, вози се у суботу, 20. априла.


Етапа има префикс “краљевска” због конфигурације терена. Дужина стазе је 180 километара, а вози се преко Рудог, Рогатице, Сокоца и Пала. Оно што је чини “паклено” тешком је тај успон од 3.500 метара. Ко тријумфује на овој етапи, практично ће једну руку ставити на побједнички пехар. Ово је први пут у 18 издања да караван најбоље трке у региону стигне до крајњег југоистока Српске, а уједно споји и двије туристичке дестинације попут Вишеграда и Јахорине. Град на Дрини још за вријеме бивше Југославије био је домаћин трка, а и у скорије вријеме два пута је био мјесто пролазног циља Трке кроз Србију. Први човјек Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић истиче у први план сарадњу коју има са Бициклистичким савезом Српске.

- Као директор Олимпијског центра Јахорина, захвалан сам на указаној прилици да будемо домаћин ове значајне спортске манифестације. Трка “Београд - Бањалука” поред тога што промовише бициклизам и здраве животне навике, омогућава и промоцију туристичких дестинација кроз које пролази. Са поносом истичемо нашу дугогодишњу сарадњу са Бициклистичким савезом Републике Српске, као и наш заједнички напор у промоцији бициклизма и активног туризма. Опште је познато да је Јахорина омиљена планинска дестинација туриста из свих делова света. Ванвременска лепота, олимпијска историја и погодан географски положај учинили су Јахорину лидером у туристичкој понуди целе државе. Ова трка није само спортска манифестација, већ и културни и туристички догађај који доноси бројне бенефите за наше локалне заједнице. Јахорина ће бити  у фокусу пажње током четврте етапе трке. Сви смо узбуђени због прилике да будемо домаћини једне од етапа ове трке, и уз подршку Бициклистичког савеза Републике Српске, сигуран сам да ће трка бити незаборавна за све учеснике и посетиоце – рекао је Љевнаић.

Добро дошли у Рудо!

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић срећан је што ће та општина бити дио спектакла.

- Општина Рудо постаје дио великог спортског догађаја који спаја, учвршћује наше односе и промовише спорт, природне и друге потенцијале. Драго ми је да су везе народа Србије и Републике Српске јаче од свих граница и раздаљина. Потрудићемо се да се сви наши гости осјећају као код своје куће и да ова прелијепа спортска манифестација остане у лијепом сјећању свих учесника трке и народа општине Рудо. Као начелник могу само да вам поручим: “Добро дошли у наше и ваше Рудо” – рекао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана