Četvrta etapa trke “Beograd - Banjaluka”: Ko "preživi" - pobijediće!

Dejan Kondić
Četvrta etapa trke “Beograd - Banjaluka”: Ko "preživi" - pobijediće!

BANjALUKA - Pretposljednja etapa 18. izdanja međunarodne biciklističke trke “Beograd - Banjaluka”, od Višegrada do Jahorine, vozi se u subotu, 20. aprila.


Etapa ima prefiks “kraljevska” zbog konfiguracije terena. Dužina staze je 180 kilometara, a vozi se preko Rudog, Rogatice, Sokoca i Pala. Ono što je čini “pakleno” teškom je taj uspon od 3.500 metara. Ko trijumfuje na ovoj etapi, praktično će jednu ruku staviti na pobjednički pehar. Ovo je prvi put u 18 izdanja da karavan najbolje trke u regionu stigne do krajnjeg jugoistoka Srpske, a ujedno spoji i dvije turističke destinacije poput Višegrada i Jahorine. Grad na Drini još za vrijeme bivše Jugoslavije bio je domaćin trka, a i u skorije vrijeme dva puta je bio mjesto prolaznog cilja Trke kroz Srbiju. Prvi čovjek Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić ističe u prvi plan saradnju koju ima sa Biciklističkim savezom Srpske.

- Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, zahvalan sam na ukazanoj prilici da budemo domaćin ove značajne sportske manifestacije. Trka “Beograd - Banjaluka” pored toga što promoviše biciklizam i zdrave životne navike, omogućava i promociju turističkih destinacija kroz koje prolazi. Sa ponosom ističemo našu dugogodišnju saradnju sa Biciklističkim savezom Republike Srpske, kao i naš zajednički napor u promociji biciklizma i aktivnog turizma. Opšte je poznato da je Jahorina omiljena planinska destinacija turista iz svih delova sveta. Vanvremenska lepota, olimpijska istorija i pogodan geografski položaj učinili su Jahorinu liderom u turističkoj ponudi cele države. Ova trka nije samo sportska manifestacija, već i kulturni i turistički događaj koji donosi brojne benefite za naše lokalne zajednice. Jahorina će biti  u fokusu pažnje tokom četvrte etape trke. Svi smo uzbuđeni zbog prilike da budemo domaćini jedne od etapa ove trke, i uz podršku Biciklističkog saveza Republike Srpske, siguran sam da će trka biti nezaboravna za sve učesnike i posetioce – rekao je Ljevnaić.

Dobro došli u Rudo!

Načelnik opštine Rudo Dragoljub Bogdanović srećan je što će ta opština biti dio spektakla.

- Opština Rudo postaje dio velikog sportskog događaja koji spaja, učvršćuje naše odnose i promoviše sport, prirodne i druge potencijale. Drago mi je da su veze naroda Srbije i Republike Srpske jače od svih granica i razdaljina. Potrudićemo se da se svi naši gosti osjećaju kao kod svoje kuće i da ova prelijepa sportska manifestacija ostane u lijepom sjećanju svih učesnika trke i naroda opštine Rudo. Kao načelnik mogu samo da vam poručim: “Dobro došli u naše i vaše Rudo” – rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana