Борац м:тел довео друго појачање: Смојвер појачао конкуренцију на пивоту

Душан Репија
Борац м:тел довео друго појачање: Смојвер појачао конкуренцију на пивоту

Бањалука - Друго појачање Борца м:тел, послије Ивана Думенчића, пред наставак сезоне је Доминик Смојвер (23).

Досадашњи играч мађарског прволигаша Орожхазе потписао је уговор на годину и по и појачаће конкуренцију на позицији пивота.

- Смојвер је поникао у Карловцу, врло је талентован рукометаш. Прошао је све млађе селекције Хрватске, а са јуниорском репрезентацијом освојио четири медаље. Разговарао сам са његовим досадашњим тренером Владаном Јордовићем и рекао ми је све најбоље о њему - рекао је тренер Борца м:тел Борис Дворшек.

Бањалучани сада на позицији пивота имају три играча, што је по Дворшековим ријечима, оптималан број.

- Свака озбиљна екипа мора да има три пивота. То су момци који се највише троше на утакмици и одлично је што ћемо имати ширину. Наравно, Ратко Николић је и даље први избор, а помагаће му Ђорђе Ћелић и Смојвер - рекао је Дворшек.

Деби у новом дресу Смојвер ће имати већ у суботу, када у "Борику" гостује загребачка Дубрава (18.15 часова).

- Биће нам ово трећа пријатељска утакмица и посљедња пред меч против Вардара у СЕХА лиги 5. фебруара. Имали смо одличне провјере против ППД Загреба, што очекујем и против Дубраве. Постоји могућност да одиграмо три полувремена, како би сви играчи добили шансу - рекао је Дворшек.

Бањалучани су у пуном тренингу од 11. јануара и што је најважније комплетне припреме прошле су без повреда, а опоравили су се и од раније повријеђени Мирко Микић и Милош Њежић.

- Битно је да су сви сто одсто здрави. Испунили смо све што смо планирали, а кондициони тренер Борко Петровић одрадио је одличан посао. До сада је акценат био на физичкој спреми и мислим да ћемо у том сегменту одлично одговорити свим изазовима. Упоредо смо радили и на тактици, што ће нам бити главни задатак до премијере против Вардара - рекао је Дворшек.

Увертира

Прије меча најбољих екипа Борца м:тел и Дубраве, снаге ће одмјерити и момци ова два клуба који су 1998. годиште и млађи (17 часова).

- Много очекујемо од ове генерације, а у складу с тим посвећујемо јој и много пажње. Битно је да момци играју против јаких ривала и да се правилно развијају, а већ за двије седмице учествоваће на врло јаком турниру у Загребу и играти против Веспрема, Цеља и још неколико одличних екипа - рекао је Дворшек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана