Борац кренуо по Премијер лигу

Данијел Радујковић
Борац кренуо по Премијер лигу

Бањалука - Фудбалери Борца започели су операцију повратка у Премијер лигу БиХ, а шефу стручног штаба Зорану Драгишићу на прозивку се одазвало 26 играча, пред којима ће бити тежак задатак да постану прваци Републике Српске.

Само тако ће екипа из Бањалуке поново бити дио Премијер лиге БиХ, а да се добро припреме за све изазове имаће 40-ак дана јер Прва лига стартује 6. августа. Окупљању је присуствовала и управа клуба, која је играчима пожељела успјех и брз повратак у друштво најбољих, а Драгишић је већ одрадио два тренинга са екипом.

- Одрадили смо уводне тренинге, за сада је све како треба, нема нико повријеђен. Новајлије се полако уклапају, ради се по плану. Очекујемо долазак још неких појачања у наредном периоду - казао је Драгишић.

Он није могао прецизирати ко ће појачати редове Борца.

- Све зависи од тржишта, али дефинитивно желимо довести још појачања како бисмо били конкуренти за прво мјесто. Све ће бити познато у наредних неколико дана, а надам се да ћемо све завршити прије одласка на Златибор 7. јула - додао је Драгишић.

До поласка у Србију на висинске припрема играчи Борца ће тренирати у Бањалуци. На Златибору ће боравити 12 дана, а поред жестоког рада, тамо ће одиграти четири контролне утакмице. Прва је на програму 7. јула против Металца из Горњег Милановца. Након тога 12. јула противник је Младост из Лучана, а три дана послије Грбаљ, док ће посљедњу провјеру на Златибору имати 17. јула против Петровца. Трећи, посљедњи дио припрема "црвено-плави" ће одрадити поново у Бањалуци, гдје ће покушати форму довести до врхунца како би спремно дочекали први меч у новој сезони.

Играчки кадар

Шефу стручног штаба Борца Зорану Драгишићу на прозивци су се одазвали: Немања Тркуља, Лука Граховац, Радослав Прљета, Немања Видовић, Борис Распудић, Владан Даниловић, Александар Малбашић, Дарко Малетић, Синиша Радоја, Александар Кондић, Душан Комљеновић, Армандо Манце, Огњен Шкорић, Асмир Авдукић, Борис Гаврић, Борислав Ерић, Борис Јагодић, Милан Добраш, Огњен Петровић, Бранко Трнинић, Предраг Зекановић, Небојша Бабић, Милош Кукић, Радован Перишић, Немања Бамбураћ и Стефан Савић, а оправдано одсутни су били Милош Дујковић и Дејан Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана