Borac krenuo po Premijer ligu

Danijel Radujković
Borac krenuo po Premijer ligu

Banjaluka - Fudbaleri Borca započeli su operaciju povratka u Premijer ligu BiH, a šefu stručnog štaba Zoranu Dragišiću na prozivku se odazvalo 26 igrača, pred kojima će biti težak zadatak da postanu prvaci Republike Srpske.

Samo tako će ekipa iz Banjaluke ponovo biti dio Premijer lige BiH, a da se dobro pripreme za sve izazove imaće 40-ak dana jer Prva liga startuje 6. avgusta. Okupljanju je prisustvovala i uprava kluba, koja je igračima poželjela uspjeh i brz povratak u društvo najboljih, a Dragišić je već odradio dva treninga sa ekipom.

- Odradili smo uvodne treninge, za sada je sve kako treba, nema niko povrijeđen. Novajlije se polako uklapaju, radi se po planu. Očekujemo dolazak još nekih pojačanja u narednom periodu - kazao je Dragišić.

On nije mogao precizirati ko će pojačati redove Borca.

- Sve zavisi od tržišta, ali definitivno želimo dovesti još pojačanja kako bismo bili konkurenti za prvo mjesto. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana, a nadam se da ćemo sve završiti prije odlaska na Zlatibor 7. jula - dodao je Dragišić.

Do polaska u Srbiju na visinske priprema igrači Borca će trenirati u Banjaluci. Na Zlatiboru će boraviti 12 dana, a pored žestokog rada, tamo će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva je na programu 7. jula protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. Nakon toga 12. jula protivnik je Mladost iz Lučana, a tri dana poslije Grbalj, dok će posljednju provjeru na Zlatiboru imati 17. jula protiv Petrovca. Treći, posljednji dio priprema "crveno-plavi" će odraditi ponovo u Banjaluci, gdje će pokušati formu dovesti do vrhunca kako bi spremno dočekali prvi meč u novoj sezoni.

Igrački kadar

Šefu stručnog štaba Borca Zoranu Dragišiću na prozivci su se odazvali: Nemanja Trkulja, Luka Grahovac, Radoslav Prljeta, Nemanja Vidović, Boris Raspudić, Vladan Danilović, Aleksandar Malbašić, Darko Maletić, Siniša Radoja, Aleksandar Kondić, Dušan Komljenović, Armando Mance, Ognjen Škorić, Asmir Avdukić, Boris Gavrić, Borislav Erić, Boris Jagodić, Milan Dobraš, Ognjen Petrović, Branko Trninić, Predrag Zekanović, Nebojša Babić, Miloš Kukić, Radovan Perišić, Nemanja Bamburać i Stefan Savić, a opravdano odsutni su bili Miloš Dujković i Dejan Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana