Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Биће много боље, још се упознајемо

Дарко Пашагић
Бојан Круљ, тренер Рудар Приједора: Биће много боље, још се упознајемо

МЕДУЛИН - Шеф стручног штаба Рудара Приједора Бојан Круљ послије побједе у првом колу традиционалног турнира “Медулин куп 2023” над Карловцем од 1:0 био је задовољан, али је нагласио да је то тек почетак и вјерује да ће до краја припрема екипа изгледати знатно боље и квалитетније.

Jедини погодак за Приједорчане постигао је Харун Алибеговић у 38. минуту.

 - Била је ово наша прва утакмица против чврстог Карловца у којој су сви наши играчи добили прилику да одиграју по 45 минута и покажу оно што се тражи од њих. Искрен да будем још смо у фази упознавања. У Приједору нисмо имали могућност, због лоших временских услова, да радимо неке ствари како би приближио слику о сваком појединцу и екипи, али овде у Медулину је сада сасвим другачија ситуација. Имамо феноменалне услове у којима ћемо радити на тактици и уигравању екипе јер смо код куће могли само да се базирамо на физичку спрему - рекао је Круљ.

Још мало се окренуо дуелу са хрватским клубом.

- Мислим да смо били квалитетни и добро ангажовани на терену, поготово у првом полувремену. Доминирали смо и у финишу тог дијела утакмице, постигли гол после прекида када се Алибеговић добро снашао након центаршута Александра Демоњића из корнера. И у наставку утакмице деловали смо сигурно и поуздано, поготово у дефанзиви и могу да кажем да су играчи испунили постављени задатак. Већ сутра имамо нову утакмицу у којој ћемо поново тражити неке нове ствари на терену - нагласио је Круљ.

Нагласио је да атмосфера у екипи више него добра

- Задовољан сам односом момака према обавезама, раде професионално и одговорно. Моје амбиције су се поклопиле са клупским, а то је да у овој полусезони остваримо што бољи пласман, да се приближим екипи, а и она мени, а онда да у наредној сезони нападнемо титулу и тако обезбиједимо повратак у Премијер лигу БиХ - истакао је Круљ и додао да једино не тренира репрезентативац Андоре Жоан Кервос, који је осјетио малаксалост, али очекује да се и он веома брзо прикључи остатку екипе.

Још три провјере

Фудбалере Рудар Приједора до краја припрема у Медулину очекују још три провјере. Већ сутра у другом колу групе А на “Медулин купу 2023” играће од 15 часова против црногорског Рудара из Пљевља, док ће три дана касније у истом термину снаге одмјерити са српским клубом Прва искра из Барича. Мечеви за пласман на програму су 8. и 9. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана