Bojan Krulj, trener Rudar Prijedora: Biće mnogo bolje, još se upoznajemo

Darko Pašagić
Bojan Krulj, trener Rudar Prijedora: Biće mnogo bolje, još se upoznajemo

MEDULIN - Šef stručnog štaba Rudara Prijedora Bojan Krulj poslije pobjede u prvom kolu tradicionalnog turnira “Medulin kup 2023” nad Karlovcem od 1:0 bio je zadovoljan, ali je naglasio da je to tek početak i vjeruje da će do kraja priprema ekipa izgledati znatno bolje i kvalitetnije.

Jedini pogodak za Prijedorčane postigao je Harun Alibegović u 38. minutu.

 - Bila je ovo naša prva utakmica protiv čvrstog Karlovca u kojoj su svi naši igrači dobili priliku da odigraju po 45 minuta i pokažu ono što se traži od njih. Iskren da budem još smo u fazi upoznavanja. U Prijedoru nismo imali mogućnost, zbog loših vremenskih uslova, da radimo neke stvari kako bi približio sliku o svakom pojedincu i ekipi, ali ovde u Medulinu je sada sasvim drugačija situacija. Imamo fenomenalne uslove u kojima ćemo raditi na taktici i uigravanju ekipe jer smo kod kuće mogli samo da se baziramo na fizičku spremu - rekao je Krulj.

Još malo se okrenuo duelu sa hrvatskim klubom.

- Mislim da smo bili kvalitetni i dobro angažovani na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu. Dominirali smo i u finišu tog dijela utakmice, postigli gol posle prekida kada se Alibegović dobro snašao nakon centaršuta Aleksandra Demonjića iz kornera. I u nastavku utakmice delovali smo sigurno i pouzdano, pogotovo u defanzivi i mogu da kažem da su igrači ispunili postavljeni zadatak. Već sutra imamo novu utakmicu u kojoj ćemo ponovo tražiti neke nove stvari na terenu - naglasio je Krulj.

Naglasio je da atmosfera u ekipi više nego dobra

- Zadovoljan sam odnosom momaka prema obavezama, rade profesionalno i odgovorno. Moje ambicije su se poklopile sa klupskim, a to je da u ovoj polusezoni ostvarimo što bolji plasman, da se približim ekipi, a i ona meni, a onda da u narednoj sezoni napadnemo titulu i tako obezbijedimo povratak u Premijer ligu BiH - istakao je Krulj i dodao da jedino ne trenira reprezentativac Andore Žoan Kervos, koji je osjetio malaksalost, ali očekuje da se i on veoma brzo priključi ostatku ekipe.

Još tri provjere

Fudbalere Rudar Prijedora do kraja priprema u Medulinu očekuju još tri provjere. Već sutra u drugom kolu grupe A na “Medulin kupu 2023” igraće od 15 časova protiv crnogorskog Rudara iz Pljevlja, dok će tri dana kasnije u istom terminu snage odmjeriti sa srpskim klubom Prva iskra iz Bariča. Mečevi za plasman na programu su 8. i 9. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana