Бобан Нинић преузео кормило Младости из Мркоњић Града

  Милан Зубовић
Бобан Нинић преузео кормило Младости из Мркоњић Града

МРКОЊИЋ ГРАД - Бобан Нинић вратио се кући. С управом Младости из Мркоњић Града договорио се о сарадњи па ће први пут водити екипу из мјеста у којем је рођен 1988. године.

Прошлог љета преузео је Теодо из Тивта с којим се брзо растао због неких некошаркашких ствари о којима није желио да говори да би се послије тога врло брзо и врло лако договорио са спортским директором Раданом Гаврићем. Раније је радио у Прому из Доњег Вакуфа и албанској Теути.

- Изашао сам из уговора с Теодом због неких ствари које ми се нису свидјеле иако сам имао загарантовану сарадњу. Имао сам опције за Румунију и Мађарску, али је Гаврићев позив све промијенио. Били су веома коректни према мени и договорили смо се у двије ријечи. Срећан сам што се отворила ова прилика јер сам ту међу својима, а и на оку имам кандидате за кадетску селекцију БиХ чији сам селектор - рекао је Нинић за “Глас Српске”.

Свјестан је изазова који га очекује у мјесту гдје га многи познају, а при томе се екипа налази у веома тешкој позицији са само једном побједом у шест утакмица.

- Ту сам међу домаћим. Имам много пријатеља и како кажу међу својима је најтеже, али то ми је само додатни изазов којег се не бојим. Атмосфера у клубу је добра док је и сама организација клуба на завидном нивоу, има квалитетних играча, али је потребно мало неке коцкице послагати - изјавио је Нинић.

Најавио је промјене у тиму које ће услиједити након наредних утакмица када још боље сагледа ситуацију.

- Матија Новковић је посљедње појачање и стигао је прије мене мада већ сада знам да ће бити промјена у екипи.

Појачања ће бити сигурно чим пронађемо играча који нам одговара, а дефицитарни смо на “петици”. Можда буде и одлазака, али нећу да журим. Сви ће добити прилику да заслуже останак у екипи, а одлуку ћу донијети када поближе сагледам цијелу ситуацију - нагласио је Нинић.

Једину побједу Мркоњићани су изборили на свом терену против Посушја, а поражени су на преостала три меча пред својом публиком што се раније није дешавало.

- Неке домаће утакмице Младост је требало да добије, али није па с­мо сада у незавидној позицији. Првенствени циљ ми је да стабилизујем екипу, подигнем је енергетски и појачам одбрану те што прије изборимо опстанак.

Морамо да будемо одлучни чврсти и храбри у својим замислима - закључио је Нинић.

Испит у Требињу

Деби на клупи Нинић ће имати сутра у Требињу против Леотара.

- Распоред нас не мази, свака утакмица је битна и морамо да је добијемо. Чека нас тежак сусрет у Требињу против екипе која претендује на сам врх и тешко им можемо пријетити у овом тренутку. Ипак, очекујем реакцију екипе и скупо ћемо продати кожу - казао је Нинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана