Boban Ninić preuzeo kormilo Mladosti iz Mrkonjić Grada

  Milan Zubović
Boban Ninić preuzeo kormilo Mladosti iz Mrkonjić Grada

MRKONjIĆ GRAD - Boban Ninić vratio se kući. S upravom Mladosti iz Mrkonjić Grada dogovorio se o saradnji pa će prvi put voditi ekipu iz mjesta u kojem je rođen 1988. godine.

Prošlog ljeta preuzeo je Teodo iz Tivta s kojim se brzo rastao zbog nekih nekošarkaških stvari o kojima nije želio da govori da bi se poslije toga vrlo brzo i vrlo lako dogovorio sa sportskim direktorom Radanom Gavrićem. Ranije je radio u Promu iz Donjeg Vakufa i albanskoj Teuti.

- Izašao sam iz ugovora s Teodom zbog nekih stvari koje mi se nisu svidjele iako sam imao zagarantovanu saradnju. Imao sam opcije za Rumuniju i Mađarsku, ali je Gavrićev poziv sve promijenio. Bili su veoma korektni prema meni i dogovorili smo se u dvije riječi. Srećan sam što se otvorila ova prilika jer sam tu među svojima, a i na oku imam kandidate za kadetsku selekciju BiH čiji sam selektor - rekao je Ninić za “Glas Srpske”.

Svjestan je izazova koji ga očekuje u mjestu gdje ga mnogi poznaju, a pri tome se ekipa nalazi u veoma teškoj poziciji sa samo jednom pobjedom u šest utakmica.

- Tu sam među domaćim. Imam mnogo prijatelja i kako kažu među svojima je najteže, ali to mi je samo dodatni izazov kojeg se ne bojim. Atmosfera u klubu je dobra dok je i sama organizacija kluba na zavidnom nivou, ima kvalitetnih igrača, ali je potrebno malo neke kockice poslagati - izjavio je Ninić.

Najavio je promjene u timu koje će uslijediti nakon narednih utakmica kada još bolje sagleda situaciju.

- Matija Novković je posljednje pojačanje i stigao je prije mene mada već sada znam da će biti promjena u ekipi.

Pojačanja će biti sigurno čim pronađemo igrača koji nam odgovara, a deficitarni smo na “petici”. Možda bude i odlazaka, ali neću da žurim. Svi će dobiti priliku da zasluže ostanak u ekipi, a odluku ću donijeti kada pobliže sagledam cijelu situaciju - naglasio je Ninić.

Jedinu pobjedu Mrkonjićani su izborili na svom terenu protiv Posušja, a poraženi su na preostala tri meča pred svojom publikom što se ranije nije dešavalo.

- Neke domaće utakmice Mladost je trebalo da dobije, ali nije pa s­mo sada u nezavidnoj poziciji. Prvenstveni cilj mi je da stabilizujem ekipu, podignem je energetski i pojačam odbranu te što prije izborimo opstanak.

Moramo da budemo odlučni čvrsti i hrabri u svojim zamislima - zaključio je Ninić.

Ispit u Trebinju

Debi na klupi Ninić će imati sutra u Trebinju protiv Leotara.

- Raspored nas ne mazi, svaka utakmica je bitna i moramo da je dobijemo. Čeka nas težak susret u Trebinju protiv ekipe koja pretenduje na sam vrh i teško im možemo prijetiti u ovom trenutku. Ipak, očekujem reakciju ekipe i skupo ćemo prodati kožu - kazao je Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana