Бивши рукометаш Борца Бојан Рађеновић игра сјајну сезону: Евро трофеј на видику

Дарко Драгичевић
Бивши рукометаш Борца Бојан Рађеновић игра сјајну сезону: Евро трофеј на видику

НОВИ САД – Рукомет је опет у моди! За то су заслужни играчи Војводине који су дошли на корак од европског трофеја. У првом дуелу савладали су норвешки Нербо са 30:23 и сад имају шансу да испишу историју.

Члан тима је и Бојан Рађеновић, који је током каријере двије сезоне носио дрес бањалучког Борца. Крилни рукометаш је дао велики допринос у успјесима новосадског тима у протеклом периоду, а истиче да у екипи нема опуштања. Сви су и даље максимално концентрисани на реванш.

- Одиграли смо сјајан први меч и стекли седам голова предности, али нема опуштања пред реванш. Имали смо шансу да остваримо и убедљивији тријумф пред нашим навијачима. Заиста је била сјајна атмосфера на првом мечу. Пуна хала нас је носила, дала нам крила и извукла максимум. Ми у реванш идемо као да немамо предност. Од старта ћемо играти као у првом мечу. Имамо историјску шансу да остваримо сан генерација рукометаша Војводине и донесемо европски трофеј и даћемо максимум да то и остваримо - поручио је Рађеновић.

Србија је након периода стагнација успјела да се врати на рукометну мапу Европе. Имала је шампионе Европе (Металопластика) финалисте тог такмичења (Пролетер Зрењанин), а управо су екипе из Војводине играле значајну улогу. Југовић је освајао европски трофеј, Пролетер играо још једно финале, док је Синтелон дошао до полуфинала Купа градова. Сад Војводина враћа клупски рукомет у врх збивања.

- Највећа добит ових успеха је чињеница да је рукомет опет у моди. Да деца опет желе да тренирају наш спорт. То нам је најбитније да обезбедимо будућност. Једноставно сваки спортиста жели да се бори за трофеје, а када деца виде атмосферу која је владала против Швеђана или Норвежана онда и они пожеле да се баве рукометом, а сигурно је да има талента и да је то нешто што може само да нас радује - додао је Рађеновић.

Оно што може да радује љубитеље рукомета је чињеница да је и првенство Србије све квалитетније. Уз Војводину ту су сад Партизан, Динамо Панчево, а и остали тимови се појачавају па је лига све занимљивија.

- Наставили смо доминацију у првенству Србије и освојили 10. титулу у шампионату који је све квалитетнији. Одиграли смо финале против Партизана баш пред ово европско и доста нам је то значило што смо имали веома јаке утакмице. Само кроз такве мечеве можемо да напредујемо. Екипе се појачавају, улагања у лигу су већа а самим тим је првенство квалитетније и занимљивије. То одмах доноси и успехе на међународној сцени - истакао је Рађеновић.

Рад дошао на наплату

Дугогодишња улагања и рад у новосадском клубу су сада дошли на наплату

- Успех није дошао преко ноћи. Војводину је квалитетан рад довео до ових резултата. Ништа није случајно: од улагања, избора играча и јасне визије шта се жели од клуба. Сваке године је екипа надограђивана и сад треба то да крунишемо освајањем европског трофеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана