Bivši rukometaš Borca Bojan Rađenović igra sjajnu sezonu: Evro trofej na vidiku

Darko Dragičević
Bivši rukometaš Borca Bojan Rađenović igra sjajnu sezonu: Evro trofej na vidiku

NOVI SAD – Rukomet je opet u modi! Za to su zaslužni igrači Vojvodine koji su došli na korak od evropskog trofeja. U prvom duelu savladali su norveški Nerbo sa 30:23 i sad imaju šansu da ispišu istoriju.

Član tima je i Bojan Rađenović, koji je tokom karijere dvije sezone nosio dres banjalučkog Borca. Krilni rukometaš je dao veliki doprinos u uspjesima novosadskog tima u proteklom periodu, a ističe da u ekipi nema opuštanja. Svi su i dalje maksimalno koncentrisani na revanš.

- Odigrali smo sjajan prvi meč i stekli sedam golova prednosti, ali nema opuštanja pred revanš. Imali smo šansu da ostvarimo i ubedljiviji trijumf pred našim navijačima. Zaista je bila sjajna atmosfera na prvom meču. Puna hala nas je nosila, dala nam krila i izvukla maksimum. Mi u revanš idemo kao da nemamo prednost. Od starta ćemo igrati kao u prvom meču. Imamo istorijsku šansu da ostvarimo san generacija rukometaša Vojvodine i donesemo evropski trofej i daćemo maksimum da to i ostvarimo - poručio je Rađenović.

Srbija je nakon perioda stagnacija uspjela da se vrati na rukometnu mapu Evrope. Imala je šampione Evrope (Metaloplastika) finaliste tog takmičenja (Proleter Zrenjanin), a upravo su ekipe iz Vojvodine igrale značajnu ulogu. Jugović je osvajao evropski trofej, Proleter igrao još jedno finale, dok je Sintelon došao do polufinala Kupa gradova. Sad Vojvodina vraća klupski rukomet u vrh zbivanja.

- Najveća dobit ovih uspeha je činjenica da je rukomet opet u modi. Da deca opet žele da treniraju naš sport. To nam je najbitnije da obezbedimo budućnost. Jednostavno svaki sportista želi da se bori za trofeje, a kada deca vide atmosferu koja je vladala protiv Šveđana ili Norvežana onda i oni požele da se bave rukometom, a sigurno je da ima talenta i da je to nešto što može samo da nas raduje - dodao je Rađenović.

Ono što može da raduje ljubitelje rukometa je činjenica da je i prvenstvo Srbije sve kvalitetnije. Uz Vojvodinu tu su sad Partizan, Dinamo Pančevo, a i ostali timovi se pojačavaju pa je liga sve zanimljivija.

- Nastavili smo dominaciju u prvenstvu Srbije i osvojili 10. titulu u šampionatu koji je sve kvalitetniji. Odigrali smo finale protiv Partizana baš pred ovo evropsko i dosta nam je to značilo što smo imali veoma jake utakmice. Samo kroz takve mečeve možemo da napredujemo. Ekipe se pojačavaju, ulaganja u ligu su veća a samim tim je prvenstvo kvalitetnije i zanimljivije. To odmah donosi i uspehe na međunarodnoj sceni - istakao je Rađenović.

Rad došao na naplatu

Dugogodišnja ulaganja i rad u novosadskom klubu su sada došli na naplatu

- Uspeh nije došao preko noći. Vojvodinu je kvalitetan rad doveo do ovih rezultata. Ništa nije slučajno: od ulaganja, izbora igrača i jasne vizije šta se želi od kluba. Svake godine je ekipa nadograđivana i sad treba to da krunišemo osvajanjem evropskog trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana