Бинић: Пуна "Маракана" ће показати колико смо вољели Михајловића

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Некадашњи фудбалер Црвене звезде Драгиша Бинић изјавио је да је част и обавеза сваког навијача "црвено-белих" долазак у суботу на "Маракану" на меч 20. кола Суперлиге Србије против Војводине, који ће бити посвећен легендарном српском играчу и тренеру Синиши Михајловићу.

 Црвена звезда ће у суботу од 16 сати дочекати Војводину у дерби мечу 20. кола домаћег шампионата, којим ће два клуба наставити пролећну сезону у Суперлиги Србије. Улаз за све навијаче на утакмицу ће бити бесплатан, пошто ће меч бити посвећен Михајловићу, који је преминуо у децембру прошле године.
    "Нажалост тек смо сада видели каквог смо човека, играча, сина и родитеља изгубили. Михајловић је личност која је много дала спорту, конкретно фудбалу. Сви смо видели како су га на сахрани испратили људи из Италије, земље у којој је живео и играо. Сматрам да није обавеза да будемо ту, већ је то минимални гест који морамо да учинимо. Желимо да испратимо друга, пријатеља и брата онако како како доликује. Мало каснимо, али домаће првенство се тек сад наставља. Играју Михина два клуба Црвена звезда и Војводина, а у оба тима је оставио траг. Маракана ће сигурно бити пуна и цео програм који је припремљен ће увеличати догађај. Бићемо ту како би учинили све да обележимо тај дан", рекао је Бинић, преноси званични сајт Црвене звезде.
    Он је подсјетио да је Михајловић прије Црвене звезде играо за Војводину.
    "Видите како се у животу све намести. Прво коло у пролећном делу шампионата где играју два клуба у којима је Синиша Михајловић закорачио према успеху. Не сумњам да ће звездаши направити спектакл, у свом стилу, те да ће на тај начин обележити тужан и тежак дан за нашег друга", рекао је Бинић, који је био члан Звездине златне генерације из 1991. године.
    Утакмици ће присуствовати велики број играча из генерације Звезде, која је освојила Куп европских шампиона у Барију.
    "Сматрам да не треба нико да зове, јер је то наша обавеза како људска, тако и морална. Бићемо ту да помогнемо и увеличамо догађај колико можемо. Сви који су слободни и немају обавеза, они који их имају ће их сигурно одложити, треба да се појаве како би одали почаст нашем другу. Желимо да покажемо уз све навијаче Звезде колико смо га волели, колико је донео радости фудбалу и уопште спорту", додао је Бинић.
    Улаз на меч Црвена звезда - Војводина биће слободан за све навијаче.
    "Гест Звезде која зна да врати навијачима оно што је њихов играч оставио кроз каријеру и битисање у Црвеној звезди. Мада да је ситуација другачија ни то не би спречило људе који воле Синишу, Звезду и резултате које је постигао да дођу и увеличају свечаност", закључио је Бинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана